Izvor: nin
19.10.2023 u 12:21
0

JAKOV MILATOVIĆ: „Jakov i Milojko nisu novi Milo i Momir, odnosi sa Srbijom moraju biti najbolji mogući“

Odnosi Crne Gore i Srbije moraju biti najbolji mogući, jer to osećaju i tako smatraju i građani u Croj Gori i građani u Srbiji, poručio je crnogorski predsednik Jakov Milatović i istakao da je to i njegova politika.

„I to je i moja politika. Naši odnosi se, pre svega, baziraju na ekonomskoj važnosti ali i na tradicionalnim istorijskim vezama naše dve države. Stanje koje smo zatekli 2020. godine je bilo jako loše i činimo sve da se to promeni nabolje, uz puno međusobno uvažavanje i razumevanje“, rekao je Milatović Milatović je kazao da mu je drago da je upravo njegova poseta Beogradu doprinela normalizaciji odnosa.

PALESTINA MORA BITI DRŽAVA: MILANOVIĆ u NOVOM „RATU“ sa IZRAELCIMA ponovo zapalio sve!!!

U međuvremenu je Srbija predložila ambasadora u Podgorici, a mi moramo sačekati formiranje Vlade kako bi uradili isto. Taj proces, kao što znate, podleže sprovođenju striktnih zakonskih procedura i nadam se da će vrlo brzo biti uspešno okončan“, rekao je Milatović.

Na konstataciju da brojni analitičari neslaganje Milatovića sa stranačkim kolegom i mandatarom Milojkom Spajićem porede sa sukobom Mila Đukanovića i Momira Bulatovića, šef crnogorske države poručuje da „Jakov i Milojko nisu novi Milo i Momir“.

„Analitičari, mediji, pa i sami građani, često su skloni da traže istorijske paralele sa sadašnjim događajima i ličnostima koje su deo političke scene. Jakov i Milojko nisu novi Milo i Momir, niti je isto vreme niti su iste okolnosti u kojima su oni zajedno obavljali važne državne funkcije, a onda u jednom momentu otišli na različite političke strane“, naveo je Milatović.

Njihova uloga, prema njegovim rečima, ima karakter istorijske, sa svim dobrim i lošim stranama koje su pratile njihov rad.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter