Izvor: B92.net
09.08.2021 u 13:39
0

KOTROMANIĆ OPTUŽUJE I NAPADA Republiku Srpsku: To je genocidna tvorevina, a Dodik je fašista

Zahtev Tužilaštva BiH da Hrvatska procesuira 14 generala zbog ratnih zločina počinjenih u operaciji Bljesak iz maja 1995., komentarisao je Ante Kotromanović.Bivši ministar odbrane Kotromanović je za to optužio Republiku Srpsku, za koju je rekao da je genocidna tvorevina, a Milorada Dodika je nazvao fašistom

VAŽNO:

VUČIĆ: Ziđin da smanji emisiju štetnih gasova u Boru

VESIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: NEMA VIŠE ZATVARANJA ZBOG KORONE?!

NAŠI LEKARI HEROJI I VAN GRANICA SRBIJE! Oglasila se doktorka koja je spasila ženu u Grčkoj: Da je izgubila još pola litre krvi – ne bi je spasili!

BOKSERKA NINA RADOVANOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Velika mi je čast što sam se takmičila za Srbiju!

Kotromanović je rekao a je jedan takav zahtev išao prema hrvatskoj vladi još u vreme kada je premijer bio Zorana Milanovića, a on ministar odbrane.Sećam se toga, to smo s gnušanjem odbacili. Doneli smo rezoluciju na vladi da je to neostvariva misija”, rekao je Kotromanović.

On je istovremeno za takav zahtev BiH optužio Republiku Srpsku i dodao:

“To ide iz zločinačke Republike Srpske koja je nastala na genocidu i zločinu, mislim da je to pucanj u prazno i da se tu neće ništa dogoditi. Mislim da Hrvatska ne sme sebi dopustiti da bude slučajan promatrač. Članica smo NATO-a i EU, imali smo sve pravne instrumente da to sprečimo. ..“, rekao je.

Smatra da se ne treba previše uzbuđivati oko zahteva iz BiH:

„Sad se verovatno smeju uz ćevape i pivo i misle da smo uzrujani. Ne treba se uzrujavati previše, siguran sam da će naše Tužilaštvo odbaciti da je to polupismena konstrukcija koja bi bolje napisana bila u 4. razredu osnovne škole“, rekao je Kotromanović i dodao da Hrvatska treba da bude hladna, mudra, ali i odlučna.

Upitan hoće li to naštetiti odnosima s BiH, Kotromanović odgovara:

“Ne, mislim da neće. Danima ili godinama slušamo tog socijalistu koji se pretvorio u fašistu Dodika i njegove gluposti, retoriku koju je osudio celi svet, visoki predstavnik je morao da donese zakon (o zabrani negiranja genocida), to je neverovatno. To je problem Beograda i Banjaluke“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

MOŽDA VAS ZANIMA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter