Izvor: Tanjug
26.04.2022 u 15:28
0

MILANOVIĆ ZABRANJUJE ŠVEDSKOJ I FINSKOJ DA UĐU U NATO! Zahteva da Bakir bude nateran da promeni izborni zakon

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da Finska i Švedska ne mogu u NATO dok ne bude promenjen izborni zakon u BiH i da do tada hrvatski parlament, kako je naveo, „ne sme da ratifikuje bilo čiji pristup NATO-u“. Milanović je novinarima u Zagrebu rekao da se o ulasku Finske i Švedske u NATO može razgovarati, ali smatra to „vrlo opasnom avanturom“.

Podsetio je da formalno o ulasku tih zemalja u NATO ne može odlučiti sam, ali smatra to „vrlo opasnim šarlatanstvom“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Ići korak dalje i u to uvlačiti Finsku, koja je 50 kilometara od Sankt Peterburga, mislim da je to opasno šarlatanstvo. Međutim, ne možemo reći ne. Nama je Finska važnija od Hrvatske i Hrvata u BiH, je l’? – upitao je Milanović i dodao:

– Što se mene tiče, nek uđu u NATO, nek pikaju besnog medveda penkalom u oko. Ali dok se ne reši pitanje izbornog zakona, dok Bakir Izetbegović ne bude nateran da promeni Izborni zakon, sabor ne sme ratifikovati ničiji pristup u NATO – rekao je šef hrvatske države.

On je to nazvao „istorijskim srebrnim metkom“.

– Meni je žao što se to slama na uzornoj državi kao što je Finska, voleo bih da oni nas podrže u našim problemima – rekao je Milanović.

EVROPSKA UNIJA PRITISKA BUGARSKU Varhelji u Sofiji poručio da EU nema interesa da gubi više vremena!

Balkanu „stop“, a Fincima ulazak „preko noći“, konstatovao je Milanović i istakao da je situacija u kojoj se nalazimo „grozna“, u kojoj Bugarska i Rumunija ne mogu u Šengen, Severna Makedonija i Albanija ne mogu da otpočnu pristupne pregovore s EU, „(tzv.) Kosovo nije priznato, dok Finska može preko noći u NATO“.

 – Hoćete u NATO? Nema problema, taman imamo dovoljno vremena. Za Finsku je to vitalno pitanje, i za nas je hoće li u Hercegovini hrvatskog predstavnika birati Hrvati. E sad će to čuti ljudi koji inače ne bi čuli. Jer ovoga je dosta – kazao je Milanović.

Rekao je i da Hrvatska ne traži da Finska ili Švedska promene ime u Ikea, nego da samo kažu Amerikancima da se ovo reši.

– Za mene je to vitalan nacionalni interes države, nacije i naroda. Da BiH bude uređena država. Onda će Zagreb navijati da BiH bude u EU – naveo je Milanović.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter