Izvor: TANJUG
16.10.2023 u 16:42
0

MILATOVIĆ: Bojkot popisa je delovanje protiv zakona

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović ponovo je danas apelovao na sve političke subjekte da ne politizuju predstojeći popis stanovništva, koji je isključivo statističko pitanje i upozorio da je bojkot delovanje protiv zakona.

Milatović je poručio da svi u Crnoj Gori treba da se okrenu budućnosti, te da je popis neophodan radi pametnijeg planiranja te budućnosti.

Potrebno je popis stanovništva prihvatiti kao najvažnije statističko pitanje prema kojem svi treba odgovorno da se odnosimo – rekao je Milatović u izjavi za TVCG.

PAO DOGOVOR: Poznat datum nastavka prve sednice, Andrija Mandić u planu za predsednika crnogorske Skupštine!

On je rekao da smatra da u Crnoj Gori kao dovoljno zrelom demokratskom društvu postoje uslovi za slobodno izjašnjavanje u odnosu na nacionalnost, veroispovest i jezik.

Pozivam sve političke aktere da prestanu da politizuju ovo pitanje i smatram da je ako je ikada postojala sloboda gorovora u Crnoj Gori ona postoji sada – rekao je Milatović.

Misli da je došlo vreme kada, kako je rekao, treba da prestanemo da učimo jedni druge kako treba da se osećamo, neka se svako izjasni onako kako se oseća i da svi zajedno u narednom periodu radimo na izgradnji društva bez obzira na naša nacionalna osećanja.

Treba da izgradimo društvo jednakosti i ravnopravnosti i to je ona Crna Gora za koju se ja politički zalažem – zaključio je Milatović.

Pozivima na bojkot popisa preti DPS sa svojim tradicionalnim partnerima Albancima, Bošnjacima, Hrvatima i SD-om. Deo parlamentarnih stranaka pita čega se plaši DPS, bivšeg lidera Mila Đukanovića, kada je reč o predstojećem popisu. Da li je toj broj Srba i Srpkinja ili popisa kuća, stanova i domaćinstava pripadnika te stranke. Prema odluci Vlade, popis stanovništva u Crnoj Gori biće održan od 1. do 15. novembra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter