Izvor:
18.06.2017 u 19:32
0

MISLE NA SVOJE GRAĐANE: Hrvatska radi nešto zbog čega bi Srbi bili ODUŠEVLJENI!

Hrvatska Vlada razmatra načine kako da pomogne velikom broju građana čiji su računi blokirani, a jedan od predloga je i otpisivanje dugovanja.

Kako je naveo ministar finansija Hrvatske Zdravko Marić, treba preventivno reagovati, kako se ne bi nastavio rast broja blokiranih građana, i da je zbog toga potrebno promeniti određene zakonske ili podzakonske akte.

– Danas imate situacije da je čovek blokiran za 200 kuna, i da je taj dug narastao na 2.000 kuna. Razmišljamo i o promeni zakona. Međutim, ostaje ipak i pitanje prošlosti, a imamo preko 330.000 blokiranih, i ukupan dug preko 42 milijarde kuna – istakao je Marić.

On smatra da sada treba da se reši problematika prošlosti.

– U programu Vlade smo najavili da ćemo se baviti problematikom otpisa i otpusta dugova, naročito onih manje vrednosti. Međutim, smatramo da ćemo time obuhvatiti veći broj ljudi, naročito onih koji su slabijeg socijalnog stanja. Sa druge strane, to mora da bude i odgovoran pristup od strane Vlade, jer je pitanje kakvu poruku šaljete. Obveze i dugovi moraju da se izvršavaju, ali i recesija je učinila svoje, tako da dobar deo ljudi nije ostao blokiran svojom nekakvom krivicom – kazao je Marić za RTL.

Izvor: Tanjug

Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter