Izvor: banjaluka.net
08.02.2021 u 20:55
0

NOVA PRETNJA SRBIJI: Bošnjaci spremaju nuklearnu bombu, hoće da menjaju svet!

lzum spada u oblast atomskog fuzijskog oružja koje iskorištava plazmu – atomsku jezgru kisika i azota za stvaranje eksplozije, navodi se u pojašnjenju patenta Nedžiba Murtića.

PROČITAJTE JOŠ

DAČIĆ NA HAPPY TELEVIZIJI: Nije mafija tražila podršku od Narodne bibiloteke (VIDEO)

Belivuku OKREĆU LEĐA! Za OVAKAV STATUS članovi njegove ekipe mogli bi da propevaju!

MARATONSKI! Lajović izbacio Ukrajinca posle pet setova

Bosanac Nedžib Murtić patentirao je novu vrstu nuklearne bombe koja, kako tvrdi, ima potencijal da promijeni svet koji poznajemo.

Naime, Institut za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine u maju 2019. godine izdao je rješenje o dodjeli konsenzualnog patenta za pronalazak pod nazivom „Eksplozivno reaktivna naprava“.

Obrazloženje izuma

U obrazloženju patenta navodi se da se eksplozivno reaktivna naprava sastoji iz tri skupa komponenti. Prvi skup komponenti su olovna cev oblika epruvete, koja je šuplja s jedne strane, radioaktivna supstancija i gama-zrake. Drugi skup komponenti su elektromagnet pozitivnog naboja, pozitivna anoda, zrak, kisik, azot, a treći olovna obloga i elektromotor.

– lzum spada u oblast atomskog fuzijskog oružja koje iskorištava plazmu, odnosno atomsku jezgru kisika i azota za stvaranje eksplozije – navodi se u objašnjenju patenta.

Dodaje se da prilikom napuštanja atomske jezgre težih elemenata neutroni poseduju ogromnu temperaturu, prolaze kroz magnetno polje pozitivnog naboja i dolaze u mehanički dodir s magnetom, tope magnet i tako plazma napušta komoru, odnosno dolazi u dodir s vlažnim zrakom, a kao posljedica dolazi do lančanog zapaljenja vodika u vlažnom zraku na ogromnom prostranstvu.

PROČITAJTE JOŠ

DAČIĆ NA HAPPY TELEVIZIJI: Nije mafija tražila podršku od Narodne bibiloteke (VIDEO)

Belivuku OKREĆU LEĐA! Za OVAKAV STATUS članovi njegove ekipe mogli bi da propevaju!

MARATONSKI! Lajović izbacio Ukrajinca posle pet setova

U objašnjenju patenta se navodi i način primene ovog pronalaska.

– Na taj način pronalazak omogućava praktičnu, trajnu i korisnu spravu koja se može ekonomično proizvesti, te uključuje bitna poboljšanja u odnosu na ranije poznata atomska naoružanja ovog tipa. Stručnjacima će biti očigledno da je moguće načiniti brojne preinake i promjene atomskog naoružanja prema ovom pronalasku, bez napuštanja obima i suštine pronalaska – naglašeno je.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter