Izvor: Dan
28.12.2023 u 20:58
0

PALE „KRUPNE RIBE“: U Baru uhapšena četvorica zbog šverca cigareta

Povodom istrage vezano za šverc cigareta u Baru juče je sprovedena akcija u kojoj je uhapšeno i procesuirano više osoba. Navodno je među uhapšenima i procesuiranima i lice koje je označeno kao krupan igrač u švercu cigareta i nekoliko stranih državljana.

Slobode su lišeni Đorđije Pavićević, N.K., Ivana Kovačević i Veljko Đuričić. Pavićević je čelnik KK Mornar iz Bara.

Ivana Kovačević i Veljko Đuričić su službenici UPC. Ivani Kovačević se trenutno sudi u predmetu pred Višim sudom u Podgorici, formiranom protiv Miloša Medenice i drugih.

– Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a nakon pretresanja prostorija privrednog društva „P“ DOO B., Specijalno policijsko odeljenje je lišilo slobode Ð.P., osnivača i odgovorno lice društva, kao i bivšeg zaposlenog u društvu N.K. i dva službenika Uprave prihoda i carina I.K. i V.Ð., zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, falsifikovanje službene isprave i krijumčarenje putem pomaganja – naveo je državni ružilac i potrparol Vukas Radonjić.

UŽAS U ZAGREBU: Napadnut dostavljač hrane, građani priskočili u pomoć, a onda se začuo pucanj

Specijalno policijsko odeljenje će protiv osumnjičenih fizičkih lica podneti krivičnu prijavu.

– Ali i protiv osumnjičenog pravnog lica „P“ DOO B. i tri osumnjičena pravna lica, „A. D. C.“, „A.“ i „L.I.“, sa sedištem u inostranstvu, jer i za njih postoje osnovi sumnje da su učinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije- pojašnjava Radonjić.

U Luci Bar je, bilo nekoliko većih zaplena tovara cigareta za koje se sumnja da su predmet šverca. U jednom od predmeta SDT-a, na osnovu kojih je ranije uhapšeno više osoba, a među kojima je i bivši direktor policije Veselin Veljović, saslušano je proteklih dana nekoliko svedoka, o čemu su pisale dnevne novine Dan. Međutim, za sada nema informacija da je najnovije hapšenje povezano sa tom istragom.

Poslednju u nizu od aktivnosti vezanu za sprečavanje šverca cigareta sproveli su 22. decembra. Službenici Uprave prihoda i carina u Slobodnoj zoni Luka Bar, tada su zaplijenili 1.188 paketa cigareta, odnosno oko 594.000 paklica. Vrednost tih zaplenjenih cigareta procenjuje se na više od 1.600.000 evra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter