Izvor: Tanjug
28.04.2022 u 20:00
0

SKANDALOZNA ODLUKA! Životi 55 srpskih civila i vojnika vredni SAMO 8 GODINA ROBIJE, za Srbe u BIH nema pravde!

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da je ponižavajuća ali očekivana presuda Apelacionog veća Suda BiH kojom je nekadašnji komandant Trećeg korpusa tzv. Armije BiH Sakib Mahmuljin pravosnažno osuđen na osam godina zatvora za ratne zločine počinjene nad Srbima na području Vozuće i Zavidovića.

„Sve činjenice potvrđuju da Mahmuljin kao komandant nije ništa učinio da spreči monstruozna ubistva najmanje 55 zarobljenih srpskih vojnika i civila koje su počinili pripadnici odreda El Mudžahedin. Pored toga, optužnicom nisu obuhvaćena i druga lica koju su izvršila zločine ili nisu sprečila navedeno krivično delo“, kaže Linta u izjavi koja je dostavljena medijima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On ističe da je Sud BiH po ko zna koji put pokazao da nije nezavisna institucija već da je u funkciji bošnjačke ratne politike.

„Blaga kazna je jedan od mnogih dokaza da za srpske žrtve, njihove porodice i srpski narod u BiH nema pravde. Srpske žrtve se ignorišu i umanjuju dok se muslimanske žrtve veličaju i preuveličavaju. Ovakva i slične odluke pravosuđa BiH će samo dodatno produbiti nepovjerenje i negativno uticati na ionako loše odnose u BiH“, kaže Linta i poručuje da je jasno da uspostavljanje poverenja i pomirenje između srpskog i bošnjačkog naroda nije moguće bez stvarnog poštovanja svih žrtava i bez uspostave istih standarda u suđenjima za ratne zločine.

Nekadašnji komandant Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakib Mahmuljin drugostepenom presudom osuđen je na osam godina zatvora zbog zločina nad Srbima na području Vozuće i Zavidovića 1995. godine.

TERORISTA JAŠAREVIĆ PISAO VUČIĆU! Napadač na AMERIČKU AMBASADU traži od Srbije samo JEDNU STVAR

Apelaciono veće Suda BiH zaključilo je da Mahmuljin nije sprečio ubistva i nečovečna postupanja pripadnika odreda „El Mudžahedin“ nad Srbima na području Vozuće i Zavidovića.

Kako prenosi Klix.ba, reč je o pravosnažnoj presudi na koju Mahmuljin nema pravo žalbe.

Prvostepenom presudom Mahmuljin je bio osuđen na deset godina zatvora za zločine nad zarobljenim srpskim civilima i vojnicima na području Zavidovića i Vozuće 1995. godine, ali je Apelaciono veće Suda BiH poništilo tu presudu i odredilo novo suđenje koje je počelo 30. novembra.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter