Izvor:
20.02.2024 u 13:58
0

TO PRAVO JOJ JE GARANTOVANO: Ustavni sud Crne Gore usvojio Ustavnu žalbu advokata Vesne Medenice

Advokat Zdenko Tomanović saopštio je da je Ustavni sud Crne Gore utvrdio da je Viši sud u Podgorici Vesni Medenici povredio pravo na slobodu kretanja garantovano Ustavom Crne Gore.

„Nakon ukidanja pritvora Viši sud u Podgorici ipak je odredio i produžavao mere ograničenja slobode kretanja Vesni Medenici zabranjujući joj da napušta Kolašin uz obavezu javljanja policiji svake dve nedelje. Usvajajući Ustavnu žalbu advokata kancelarije Tomanović iz Beograda, Ustavni sud u svojoj odluci izvećanoj decembra prošle godine naglašava da za ograničenje kretanja Vesni Medenici od aprila prošle godine nije postojao razuman odnos proporcionalnosti između mera ograničenja slobode i cilja koji se želeo postići“, stoji u saopštenju.

ĐUKANOVIĆ UHAPŠEN U NIKŠIĆU: Nastavlja se akcija po nalogu specijalnog tužilaštva

Dodaje se da je s obzirom da je Ustavni sud prihvatio navode Ustavne žalbe da za produžavanje mera ograničenja slobode kretanja nije bilo suštinskog preispitivanja svih specifičnih okolnosti, „to je razumno očekivati da će u daljim odlukama Ustavni sud utvrditi da je svako ograničenje sloboda kretanja do danas bilo neustavno, a da će Viši sud u Podgorici ukinuti sve mera i ograničenja Vesni Medenici“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter