Izvor: Happy BSC Portal/Skolje1.mk
07.12.2023 u 18:06
0

VOZAČ GLAVNOG OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO VANJE (14) SNIMLJEN U LISICAMA: Policija ga uvodi u sud (VIDEO)

On je prebačen iz zatvora "Skoplja" u Šutci u zgradu Krivičnog suda u Skoplju.

Stefan Dimkovski vozio je Ljupča Palevskog, glavnog osumnjičenog za otmicu i ubistvo Vanje Đorčevske (14) negirao je krivicu u tom slučaju, piše „Skoplje 1“. On je prebačen iz zatvora „Skoplja“ u Šutci u zgradu Krivičnog suda u Skoplju.

– Vozio sam ga u bolnicu – rekao je Dimkovski i negirao bilo kakvu pomoć osumnjičenom Palču koji je u utorak uveče uhapšen u Turskoj.

Dimkovski je to rekao odgovarajući na pitanje novinara „Skoplje 1“ koji ga je pitao to prilikom uvođenja u zgradu suda.

Dimkovski je osumnjičen da je vozio Palevskog u Tursku preko Srbije i Bugarske. Palevski je, prema navodima iz istrage, jednu noć proveo u jednom beogradskom hotelu.

Podsetimo, sve je počelo 27. novembra u Skoplju kada je Vanjina majka prijavila nestanak ćerke koja je krenula u školu, ali nije do nje i stigla. Makedonska policija tragala je skoro nedelju dana, kada su pretraživani napušteni objekti i manastiri, korito reke Vardar, pregledano je na stotine sati snimaka sa nadzornih kamera.

Policija je u predgrađu Skoplja u nedelju pronašla zakopano Vanjino telo, a nešto dalje kod Velesa i ubijenog frizera Pančea Žežovskog (74) čiji je auto ukraden i korišćen za otmicu tinejdžerke.

Veoma brzo saopšteno je da su tri osobe uhapšene, da je ubica i vođa Ljupčo Palevski Palčo, poznat i kao kontroverzni desničarski političar, koji je označen kao glavni osumnjičeni za otmicu i ubistvo Vanje, a uhapšen je u Turskoj. Policija je objavila i najšokantniju informaciju da je u zločin bio uključen i Vanjin otac koji je takođe uhapšen, pod optužbom da je tipovao ćerku.

„ZAŠTO JE MOJA PRELEPA DEVOJČICA U GROBU?“ Ispovest majke ubijene Vanje

Inače, Ljupčo Palevski, lokalni ultradesničarki političar, je i, kako makedonski mediji pišu, bivši građevinski mogul, bivši predsednik gradske organizacije SDSM u Skoplju, vlasnik nedeljnika Start, politički aktivista, autor podkasta i osnivač stranke Pravo.

Palevski je uhapšen po međunarodnoj poternici za istragu krivičnih dela kidnapovanja i ubistva po nalogu javnog tužilaštva u Skoplju i gotovo je sigurno da će teško izaći iz zatvora. Za svih pet osoba osumnjičenih za otmicu i ubistvo Vanje Đorđevske (14) Krivični sud u Skoplju odredio je pritvor od 30 dana!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter