Izvor: Happy BSC Portal/Index.hr
07.12.2023 u 18:48
0

OSTRE MERE: Slovenija produžila kontrolu na granicama sa Hrvatskom i Mađarskom

Očekuje se da će 21. decembra mere biti produžene za još šest meseci.

Slovenačka vlada danas je opet produžila privremenu kontrolu na granicama s Hrvatskom i Mađarskom za još 12 dana, do 21. decembra, u cilju sprečavanja terorizma, ekstremizma i prekograničnog kriminala, saopšteno je nakon sednice vlade.

Ljubljana je kontrolu granica uvela 21. oktobra, nakon što je Italija odlučila da uvede kontrolu na unutrašnjoj granici sa Slovenijom, navodeći kao razlog opasnost od ugrožavanja javnog reda i unutrašnje sigurnosti, tj. povećanog rizika od terorističkih napada u kontekstu stanja na Bliskom istoku i u Ukrajini.

Kako je nedavno rekao ministar unutarašnjih poslova Boštjan Poklukar, Slovenija planira od 21. decembra da produži kontrolu granica za još šest meseci zbog srednjeg nivoa ugroženosti Slovenije od terorizma i visokog stepena ugroženosti od terorizma u Evropskoj uniji, piše Index.

VOZAČ GLAVNOG OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO VANJE (14) SNIMLJEN U LISICAMA: Policija ga uvodi u sud (VIDEO)

Vlada sada produžuje kontrolu prema članu 28 šengenskog zakona koja se može sprovoditi najviše dva meseca, do 21. decembra. Nakon toga bi Slovenija produženje te mere sprovodila prema članu 25 i članu 27 šengenskog zakonika koji omogućava nadzor granica na šest meseci.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter