Izvor: Tanjug
27.04.2023 u 12:58
2

„NA SRPSKIM POLIGONIMA SE OBUČAVAJU PARAVOJNE FORMACIJE“: Ministar odbrane BiH ne prestaje da potpaljuje region

Ministar odbrane BiH Zukan Helez izjavio je danas da je u BiH postojao poligon na kojem su obučavane paravojne formacije, koji je ugašen i dodaje da je poligona bilo u Srbiji na kojima se, kako tvrdi, obučavaju paravojne formacije.

– U BiH je bio jedan, raskopan je, bio je u istočnoj BiH, na teritoriji RS. Ugašen je. Sada oni pokušavaju preko policije RS da.. Mi imamo sve podatke“, rekao je Helez. Na pitanje ko se tu obučavao, Helez kaže: “Ruski instruktori obučavaju državljane BiH. To su ti tzv. psi rata koji obilaze po Africi, traže plaćenike i dođu ovde, obučavaju. Znamo gde je sve to, imamo sve podatke“.

POKVARILA SE NOVA IGRAČKA: Leopard 2 u fazi raspadanja FOTO, VIDEO

– Imamo jaku obaveštajnu službu u OS BiH, a imamo i OSA-u. Dobijamo redovno podatke i sigurno sam vrlo obavešten čovek, reagujemo na sve pojave i procese –  kazao je Helez.

On je rekao da je danas dobio zahtev ruskog vojnog atašea, sa pozivom na sastanak.

– Tamo piše da bi nam pomogli u obučavanju naših vojnika, da bi nam dali pomoć… Naravno, odbio sam, ne želim da sarađujem sa agresorom – izjavio je Helez.

Govoreći o ruskim konekcijama sa BiH, Helez tvrdi: “Oni imaju svoje paravojne grupe. U BiH je od početka rata u Ukrajini ušlo 14.000 Rusa, a u Srbiju oko 140.000. U Srbiji imate i poligone za obučavanje, u BiH je bio jedan – na teritoriji RS, u istočnoj Bosni i ugašen je”.

„SLUŽIMO SRBIJI“: Poziv za služenje vojnog roka

S druge strane, kazao je, nema informacija o aktivnosti vojnika Srbije u Bosni i Hercegovini.

– Neke kasarne u Srbiji, do granice Bosne i Hercegovine, Priboj i Loznica, koje su bile napuštene, sada su ponovo aktivirane i dobro popunjene. Pratimo to, znamo i kad su došli i kolika je brojnost –  kazao je Helez.

Ministar je otkrio da je sa komandantom Eufora dogovorio da se ove snage relociraju u kasarne u Bijeljini i Orašju. “Oni su već tamo”, saopštio je Helez.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “„NA SRPSKIM POLIGONIMA SE OBUČAVAJU PARAVOJNE FORMACIJE“: Ministar odbrane BiH ne prestaje da potpaljuje region”

  1. Jutros je kod Marica jedan divan gospodin gostovao sa mladim Seseljom i dao je ocenu o ovome elezu u dve reci! Svaka cast za gospodina iz jutarnjeg programa!

    0
    0
    Odgovori
  2. Bolje bi mu bilo da vidi kako mu žive njegovi prpadnici što mu i jeste posao,hodaju u odrpanim unformama a jedu kozerve koje „Izet Fazlinović“ nabavio od „Samira“, samo opravdava svoj nerad i pokriva korupciju koja će nam rasturiti ovo što imamo. Sramota.

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter