Izvor: Tanjug
06.11.2021 u 13:01
0

Zaharova kritikuje odnos Hrvatske prema izbeglicama

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova kritikovala je šokantne scene koje se vide na snimku sa hrvatske granice i prebijanje izbeglica. 

– Ne tako davno nemački mediji objavili su šokantnu istragu i video sa granica EU. Ti materijali jasno pokazuju kako se “visoki standardi ljudskih prava koji su u potpunosti u skladu sa vrednostima Evrope“ primenjuju u praksi. Muškarci sportske građe u specijalnoj uniformi bez identifikacionih obeležja na hrvatskoj granici tuku palicama izbeglice koji su došli iz zemalja Južne Azije i viču im “Idite u Bosnu“ – rekla je Zaharova, prenose strani mediji. 

PROČITAJTE JOŠ: RUSIJA: Rekordan broj obolelih, čak 41.335 u poslednja 24 časa!  

Ona je istakla da se za proterivanje migranata van granica EU formiraju specijalni odredi, koje čine pripadnici specijalnih policijskih odeljenja zemalja EU, a mnogi od njih su veterani balkanskih ratova iz devedesetih i dodala da su mediji takođe otkrili da je EU zemljama jugoistočne Evrope izdvojila 532 miliona evra za “zaštitu granica“, kao i da je očigledno deo tog novca otišao na izdržavanje tih “odreda“. 

Prema njenim rečima, novinari su sigurni da građani EU plaćaju čak i za uniforme pripadnika tih odreda izbacivača, jer ih hrvatske službe nabavljaju za novac evropskih poreskih obveznika. 

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter