Izvor: Najžena
22.12.2023 u 22:30
0

ČUPAVCI NA VODI: Idealna poslastica za vreme posta

Savršeni kolači sa kokosom. I u dane najstrožeg posta možete da ih pravite, jer su na vodi. Jeftina poslastica skupog ukusa.

400 g šećera

400 ml vode

50 g griza

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

100 g kokosovog brašna

50 g kakao praha

1 kašika alkoholnog širćeta

Priprema

Pomešajte u činiji pšenično brašno, griz, šećer, prašak za pecivo i vanilin šećer. Potom dodajte 200 ml vode i kašiku alkoholnog sirćeta. Umutite dobro sve pa sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni dok se patišpanj ne odvoji od ivice pleha. Ohlađen kolač isecite na kocke. Sipajte u šerpu 200 mililitara vode, dodajte 200 grama šećera i kakao praha pa stavite na ringlu da se kuva. Čim proključa, skinite sa ringle i ostavite da se malo ohladi. Sipajte kokosovo brašno u dubok tanjir. Spuštajte kocke patišpanja viljuškom u preliv od vode, šećera i kakao praha, pa odmah posle u posudu sa kokosovim brašnom. Vaši čupavci su spremni. Bon appetit!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter