Izvor: VEČERNJI.HR
10.12.2023 u 20:16
0

TRIKOVI DA VAM ŽIVOT BUDE LAKŠI: Čemu sve može da posluži omekšivač za veš, a da nije veš?

Miris omekšivača za veš sigurno je jedan od onih koji većini prija. Međutim, da li ste znali da omekšivač ne mora da se koristi samo za veš, već može imati razne namene u domaćinstvu.

MUČI VAS NADUTOST? Ovih 8 saveta mogu vam pomoći da rešite problem

Osvežava prostor

Bočicu sa sprejom napunite omekšivačem i vodom u razmeri 1:3 pa poprskajte zavese i tepihe, a na ovaj način možete osvežiti i unutrašnjost automobila.

Skida stare tapete

Pomešajte pun čep omekšivača sa 4 decilitra vode, potopite sunđer i ostavite da stoji 30 minuta, pa time premažite tapete.

Čisti zagorele tiganje

Zagoreli tiganji mogu biti prava muka. Umesto da ih agresivno ribate, pokušajte da namočite tiganj s kašikom omekšivača rastvorenog u toploj vodi. Ostavite tiganj da odstoji preko noći i ujutru ćete lakše oprati.

Obnavlja četke

Isperite četke za farbanje i čišćenje odeće u 2 litra vode s kap ili dve omekšivača i biće mnogo mekše.

Glanca staklene površine

U bočicu sa sprejom sipajte omekšivač i vodu u odnosu 1:4. Poprskajte meku krpu i obrišite prozore, tuš-kabinu, ogledala, a zatim prebrišite suvom krpom.

Omekšava tepihe

Kako biste raspršili vlakna i osvežili miris tepiha, pomešajte vruću vodu i omekšivač, poprskajte po tepihu, ostavite nekoliko minuta i operite sredstvom za čišćenje tepiha. Važno je da ga dobro operete ako imate malu decu ili životinje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter