Izvor: Kurir.rs
29.01.2024 u 22:45
0

NIKADA NE GOVORITE DA STE NA DIJETI: Ovo je pravi razlog

Mnogima je mršavljenje jedan od glavnih ciljeva za ovu godinu, a svako ko želi da ga ostvari već je pripremio plan treninga i zdraviji režim očuvanja, ali postoji koja postoji samo jedna osoba. Stručnjaci objašnjavaju da, ako sa drugom ne delimo naše planove za mršavljenje, postoji veća šansa da ćemo ih zaista pratiti.

DIJETA ZA DIJABETES: 3 ključne promene u životnom stilu

Mršavljenje i postavljanje bilo kojih ciljeva vezanih za promenu ishrane i vežbanje nije jednostavno. To je veoma lično iskustvo, nama važno, jer je u pitanju naše zdravlje i telo. Ipak, često imamo želju da svoje nove ciljeve i želimo podelimo sa drugima i to je sasvim logično – sigurno je da nam podstrek i podška od drugih bila od pomoći.

Međutim, čak iako deljenje detalja o svojim novim navikama može da bude uzbudljivo ili čak da nam služi kao dodatna motivacija, postoji i mogućnost da će ovaj potencijal upravo ugroziti naš napredak.

„Kada sa drugima podelite žele da smršate, možda ćete čuti stvari poput: ‘Ne morate da smršaš, dobro izgledaš.’ „Ako ovakvi komentari imaju dobru nameru, mogu negativno da utiču na vaš lični izbor“, objašnjava za „Foks njuz“ dijetelog Mišel Sari.

Dodaje da, čim mnogi bliski ljudi u našem životu (prijatelji, porodica) saznaju da želimo da smršamo, mogu imati potrebu da kritikuju šta jedemo, kako bismo nam „pomogli“ da se držimo dijete. Jako verovatno žele da nam pomognem, ovo često nije poželjna vrsta pružanja podrške.

Naglasila je da, kada dobijamo ove komentare, često imamo želju da obrazložimo svoje namere, ali da to nije neophodno, jer nikome ne dugujemo objašnjenje ako smo doneli odluku o svom zdravlju ili imamo pozdrav. Ova vrsta komentara, kao i brojni drugi, mogu samo da pojave nivo stresa i otežavaju nam put do uspeha.



                        
                    
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter