Izvor:
27.09.2017 u 14:53
0

OVO SU NAJSTRESNIJI GRADOVI NA SVETU – pogledajte na kom je Beograd mestu!

Savremeni način života u velikim gradovima podigao je nivo stresa kojim su stanovnici u njima izloženi.

Kao parametri uzeti su stres zbog nezaposlenosti, dugova, percepcije bezbednosti, kao i nivoi fizičkog i psihičkog zdravlja.

Kao najmanje stresni gradovi na samom vrhu liste nalaze se Štutgart, Luksemburg, Hanover, Bern i Minhen. Ono što je zanimljivo jeste da se u prvih 25 na listi najmanje stresnih gradova nalazi samo jedan grad u Americi i to Sijetl na 12 mestu.

Najgore rangirani ili najstresniji gradovi na zemlji su takvi zbog nedostatka zelenih površina, lošeg javnog prevoza i psihičkog zdravlja, sa velikim zagađenjem. Najviše gradova na listi broji Nemačka koja je uložila u sve ovo i izbegla loš plasman.

Najstresniji gradovi na svetu su Kairo, Dakar, Lagos, Kabul i Bagdad. Oni su najgore plasirani zbog percepcije sigurnosti, ali i lošeg mentalnog zdravlja.

Glavni grad Srbije se takođe našao na ovoj listi. Beograd se nalazi na 93. mestu po parametrima.

Sudeći po ovoj listi, najstresniji gradovi na svetu su:

1. Bagdad
2. Kabul
3. Lagos
4. Dakar
5. Kairo
6. Teheran
7. Daka
8. Karači
9. Nju Delhi
10. Manila

A među najmanje stresnim nalaze se:

1. Štutgart
2. Luksemburg
3. Hanover
4. Bern
5. Minhen
6. Bordo
7. Edinburg
8. Sidnej
9. Grac
10. Hamburg

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter