Izvor:
06.10.2017 u 01:33
0

ŠOK: Odbila da vakciniše dete, pa završila u zatvoru! (foto)

Prekršila je dogovor s detetovim ocem i oglušila se na naredbu suda.

Rebeka Bredov iz Mičigena osuđena je na sedam dana zatvora nakon što je odbila naredbu suca da vakciniše svoga sina, javlja BBC.

Gospođa Bredov nije dopustila da njen devetogodišnjak dobije imunološku vakcinu iako se ranije s dečakovim ocem, svojim bivšim suprugom, dogovorila da će to dozvoliti. U Mičigenu postoji zakonsko dopuštenje da roditelji mogu da preskoče ili odlože vakcinaciju svoje dece zbog ličnih uverenja. Međutim, Rebeka Bredov je u ovom slučaju prekršila zakon jer je prekinula dogovore sa svojim bivšim suprugom iz novembra 2016. da se njihov sin vakciniše. Ona je inače majka dvoje dece, a osuđena je zbog nepoštovanja odluke suda od prošle nedelje kada joj je naloženo da se dečak mora vakcinisati.

Bivši supružnici su se rastali 2008, a kako piše ABC News, podelili su roditeljsko starateljstvo. Iako su se u vreme rođenja deteta dogovorili da će izbegavati vakcinaciju, otac je nakon razvoda želeo da se dečaka ipak redovno vakciniše. Majka je na okružnom sudu u Oklandu, kojim je predsedavala sutkinja Karen Mekdonald, rekla kako edukovana što se tiče vakcinacije deteta i da je to protivno njenim uverenjima.

– Radije bih sedela iza rešetaka i ostala pri svojim uverenjima, nego uradila nešto u šta potpuno ne verujem – rekla je na sudu.

Procenat dece koja se vakcinišu u Mičigenu je među gorima u Sjedinjenim Državama, radi se o 43. državi na rang listi od 50 saveznih američkih država. Predsednica neprofitne organizacije Nacionalni centar za vakcinaciju Barbara Lo Fišer u izjavi za BBC je rekla kako ovo nije prvi put da je roditelj zatvoren jer nije hteo da vakciniše svoje dete.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter