
Foto: Pixabay
ČORBA OD PRAZILUKA I KROMPIRA: Ukusno i kremasto zadovoljstvo
Ova čorba spaja fine slojeve ukusa: blagu slatkastu notu praziluka, kremastu teksturu krompira i bogatstvo ukusa pančete.
Uz dodatak vlašca, ovo jelo pruža toplinu i uživanje u svakom zalogaju.
Sastojci
50 g maslaca
500 g krompira
manja glavica crnog luka
450 g praziluka (samo beli deo)
litar bistre pileće supe
150 ml pavlake za kuvanje
100 ml mleka
100 g pančete
malo vlašca
so, biber
NAJLEPŠA SLAVSKA TORTA: Savršen spoj mekih korica i kremastog fila (VIDEO)
Priprema
U šerpi otopiti maslac, pa dodati očišćen i na krupnije kocke isečen crni luk, krompir i praziluk. Posoliti i pobiberiti, pa poklopiti i dinstati uz povremeno mešanje 10 minuta. Zatim naliti pilećom supom, pa kuvati još 15 minuta. Skloniti sa vatre, izmiksati u pire, dodati mleko i pavlaku za kuvanje, pa vratiti na ringlu i krčkati još pet minuta. Pančetu sitno iseckati i kratko propržiti u tiganju. Čorbu sipati u činije, dodati malo slanine i vlašca, pa poslužiti.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

UKUS KOJI SE PAMTI: Čizkejk San Sebastijan

KREM ČORBA OD ŠPARGLI: Energetska bomba koja će vas osvežiti u trenu

RECEPT DANA: Princes krofne sa jagodama

DOMAĆI MEDENJACI: Bude nostalgiju na detinjstvo

BIFTEK VELINGTON: Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
