Izvor: Happy BSC Portal
22.11.2023 u 11:45
0

MEKANE I SOČNE KROFNE IZ RERNE: Stavite odmah duplu meru

Napravite krofne iz rerne.

Biće zdravije nego klasične, jer nema dubokog ulja. Biće vama lakše jer nema dugog stajanja uz šporet.

Probajte i stalno ćete ovako da ih pravite.

Potrebno

40 g svežeg kvasca
900 g oštrog brašna
4 cela jaja
300 ml jogurta
200 ml vode
150 gr šećera
150 g margarina

Dodatno

100 g mekog brašna za premazivanje i oblikovanje
150 g šećera da se uvaljaju krofnice
100 g margarina za premazivanje

Priprema

Razmutite kvasac u mlakoj vodi i stavite kašiku šećera. Sipajte u vanglu oštro brašno, jogurt, jaja, ostatak šećera, otopljen margarin i kvasac koji je odstajao par minuta. Testo sjedinite varjačom, tako da bude mekano i lepljivo. Ostavite testo da odstoji sat vremena, da se udvostruči. Kada testo naraste pospite sa mekim brašnom radnu površinu pa istresite testo i premesite lagano i polako. Opet pospite brašnom površinu i testo pa oklagijom razvucite na debljinu 1 – 1,5 cm. Vadite krofne čašom i slažite u pleh koji ste premazali drugim margarinom. Ostavite prostor između krofni zato što treba da narastu, pa vam zbog toga sve sigurno neće stati u jedan pleh. Prvu tepsiju sa krofnama ostavite da odstoji 15 minuta, pa uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni.

ČORBA OD PRAZILUKA I KROMPIRA: Ukusno i kremasto zadovoljstvo

Tek tada počinjete da vadite čašom drugu turu krofni, da vam ne bi prekisle ako ih budete vadili u isto vreme kad i prve. Stavite udvostručene krofne u zagrejanu rernu i pecite dok ne dobiju svetlo braon boju. Otopite, dok se krofne peku, ostatak margarina i čim izvadite iz rerne, krofnice odmah premažite i uvaljajte u šećer.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter