Izvor: City magazine
03.10.2023 u 11:12
0

ĆUFTE: Provereni recept

Ćufte su veoma izdašno jelo, koje uglavnom svi vole. Možete da ih kombinujete sa krompirom, pinčem i testeninom.

Kada napravite smesu za ćufte, deo možete i da zamrznete, pa kasnije samo možete da ih ispečete i imate ručak gotov za par minuta.

Potrebno je:
500 grama mlevenog mesa,
1 jaje,
1 glavica luka,
2 kašike prezle,
2 kašike brašna,
3 kašike paradajz pirea,
4 kašike ulja,
1 kašika peršuna,
začini po želji: so, biber, vegeta.

Priprema
Iseckajte luk, dodajte meso, jaje, prezle, malo bibera, vegete, soli, kašičicu aleve paprike i malo peršuna. Sve promešajte i mesite oko 5 minuta.

Još dok pravite ćufte stavite da se zagreva ulje u dubljem tiganju. Smanjite vatru i stavite ćufte da se prže. Prodrmajte tiganj i nasumično okrećite ćufte. Nije neophodno da svaku pojedinačno okrećete, sem ako ne primetite da je meso u njoj živo.

ZA DORUČAK ILI VEČERU: Recept za UŠTIPKE, brzo, jednostavno, i naravno PREUKUSNO

Znaćete da su ćufte dobro propržene kada se pojavi korica sa svih strana. Sada treba pripremiti sos za ćufte.

Vaša priprema ćufti ovde može da bude završena, ali mnogi ih ne jedu bez paradajz sosa. Ako ste i vi takvi pređite na sledeći korak.
Sos možete pripremiti u tiganju u kome su ispržene ćufte, što znači da nećete prljati više sudova prilikom spremanja. Ćufte prebacite na jednu stranu, da na drugoj strani bude samo ulje. Tu ubacite brašno i mešajte ulje i brašno kao da pravite zapršku. Potom, dodajte alevu papriku i sve dobro pomešajte.

Sledeći korak kada se pravi najukusniji sos za ćufte jeste da pomešate dobijeni sos sa ćuftama. Ali tu nije kraj, tek treba da dodamo sastojke koje će ovaj sos učiniti ukusnim.

U smesu za sos za ćufte dodajte 3 kašike paradajz pirea. Možete kupiti paradajz pire u teglama, ili ga napraviti sami. Smatramo da će sa pireom sos biti ukusniji nego da dodate sok od paradajza iz tetrapaka. Sa sokom će sos biti manje kiseo i biće i ređi.

Možete ih kombinovati sa skuvanim pirinčem, špagetama ili krompir pireom. Veoma lepo se slažu sa svakim od ovih priloga.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter