Izvor: trpeza
04.03.2024 u 21:13
0

NAJUKUSNIJA JELA SA PEČURKAMA: Od doručka do večere, a sve prste da poližete

Palenta, punjeni patlidžan, fungi pasta, musaka ili punjene pečurke, šta god da izaberete nećete pogrešiti.

Palenta sa pečurkama
Sastojci:

 

500 g mešanih pečuraka
300 g palente
50 g rendanog kačkavalja
2 kašike maslinovog ulja
3 čena belog luka
1 luk
2 kašike maslaca
1 dl suvog belog vina
začini

Priprema:
Na zagrejanom ulju nekoliko minuta dinstajte luk i beli luk, dok ne omekšaju. Zatim im dodate maslac, a kad se rastopi, dodajte gljive, vino, tamjan, pa dinstajte još nekoliko minuta. Smanjite vatru, posolite i dinstajte dok gljive ne omekšaju, desetak minuta. Pospite peršunom. Palentu skuvajte i pred sam kraj kuvanja umešajte kačkavalj. Pre serviranja umakom prelijte palentu.

 

 

Palenta sa pečurkama
Sastojci:
500 g mešanih pečuraka
300 g palente
50 g rendanog kačkavalja
2 kašike maslinovog ulja
3 čena belog luka
1 luk
2 kašike maslaca
1 dl suvog belog vina
začini

Priprema:
Na zagrejanom ulju nekoliko minuta dinstajte luk i beli luk, dok ne omekšaju. Zatim im dodate maslac, a kad se rastopi, dodajte gljive, vino, tamjan, pa dinstajte još nekoliko minuta. Smanjite vatru, posolite i dinstajte dok gljive ne omekšaju, desetak minuta. Pospite peršunom. Palentu skuvajte i pred sam kraj kuvanja umešajte kačkavalj. Pre serviranja umakom prelijte palentu.

ZEBRA TORTA: Dekorativna poslastica koja budi sva čula, a zbog izgleda će je deca obožavati
 

 

Punjeni patlidžan
Sastojci:
2 veća patlidžana
400 g šampinjona
glavica crnog luka
16 čeri paradajza
peršun
so
biber
začinska paprika

Priprema:
Patlidžane operite i prepolovite. Napravite zareze na beloj površini svake polovine, posolite i ostavite da kratko odstoje. Potom ih ocedite i izdubite do kore. Sitno iseckajte luk, pa ga propržite na vrelom ulju. Zatim dodajte meso od patlidžana, posolite, pobiberite i nastavite s dinstanjem. Ubacite iseckane pečurke i peršun, pa još malo prodinstajte. Umešajte i kašičicu začinske paprike, pa skinite s vatre kad pečurke omekšaju, te smesom napunite kore patlidžana. Po vrhu rasporedite po četiri čeri paradajza i stavite u podmazanu vatrostalnu činiju. Pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata. Služite dok je toplo uz prilog po želji.

Fungi pasta
Sastojci:
500 g makarona
200 g šampinjona
200 g bukovača
2 čena belog luka
200 ml pavlake za kuvanje
peršun
biber
so
ulje

Priprema:
Testeninu skuvajte u slanoj vodi s malo ulja, kad bude gotova, procedite je. Pečurke izdinstajte sa belim lukom, pa kada omekšaju, nalijte pavlaku, krčkajte još koji minut. Dodajte pastu, dobro promešajte, začinite po ukusu, pospite seckanim peršunom i, po želji, parmezanom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter