Izvor: Glossy
03.11.2023 u 11:42
0

RECEPT ZA DOMAĆI SOK OD ŠARGAREPE, JABUKE I CVEKLE: Zovu ga i magični napitak, a u pripremi postoji jedna caka

Osim što je veoma ukusan i osvežava, sok od šargarepe, jabuke i cvekle je i veoma zdrav.

Soku od šargarepejabuke cvekle, zbog njegovih blagodeti za organizam, neki tepaju i magični napitak

Šargarepa ima visok procenat vitaminima A, B, C, E i K, a tu su i minerali kalcijum, magnezijum, kalijum i selen. Dobra je za vid, smanjuje rizik od moždanog udara i ima antikancerogeno dejstvo.

Jabuka sadrži dosta vitaminia A, B, C, E i K, kao i cink, magnezijum, kalijum, fosfor, kalcijum, natrijum i gvožđe. To sve uz još po neke sastojke čini da jabuke daju energiju i pomažu u borbi protiv virusa i u mršavljenju.

Cvekla se ističe sa vitaminima A, C i B, kao i gvožđem, bakrom, magnezijumom i kalijumom. Ima dobar uticaj na rad srca, krvne sudove, probavni sistem.

Ovaj prirodni sok od cvekle, šargarepe i jabuke pomaže i u čišćenju jetre i krvi, kao i čišćenju jetre od otrovnih, otpadnih materija, a recept je više nego lagan.

SASTOJCI

šargarepa

jabuke

cvekla

limeta (proizvoljno)

limun (proizvoljno)

PRIPREMA

Nije neophodno da imate određenu količinu bilo kojeg od sastojaka, možete ih dozirati po ukusu. Ako više volite ukus jabuke, stavite ih više nego cevkle i šargarepe.

Međutim, ako želite da izvučete maksimum iz ovog soka, onda bi trebalo da vam sve tri namirnice budu jednako zastupljene.

OČISTITE PLUĆA OD OTROVA ZA SAMO 72 SATA: Ovi prirodni sokovi će to odraditi za vas, ali prvo uradite jednu stvar

Sve što je potrebno je da od svežeg voća i povrća napravite sok. Isecite jabuku, cveklu i šargarepu i pomešajte ih.

Kada procedite, prespite u teglu i čuvajte u frižideru. Ne bi trebalo da sok dodatno zaslađujete, ali ima i onih koji više vole tako.

Međutim, postoji jedna caka. Možete mu dodati i svež sok od limete ili limuna, što će upotpuniti ukus i ujedno sprečiti oksidaciju soka.

Preporuka je da se pije dva puta dnevno, Ujutru, na prazan stomak, jedno 45 minuta pre doručka. I jednom posle podne, na primer  između 17 i 19 časova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter