URMAŠICE: Ukusan i brz recept
Urmašice su savršen slatkiš, a tako se lako spremaju.
Sastojci:
Za testo:
250g margarina
2 jaja
1 čaša jogurta (oko 200ml)
1 prašak za pecivo
Oko 600-700g brašna
Za sirup:
2 šolje šećera
2 šolje vode
1 vanilin šećer
Priprema:
Dodajte prašak za pecivo i postepeno dodajte brašno dok ne dobijete mekano testo koje se ne lepi za ruke.
Podelite testo na manje loptice i svaku razvucite u krug debljine oko 3mm.
PAPRIKE PUNJENE KUPUSOM, RIZNICA ZDRAVLJA: Pripremite ukusnu večeru za čitavu porodicu!
Pecite urmašice u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta, dok ne postanu blago zlatno smeđe.
Dok se urmašice peku, pripremite sirup. U šerpu stavite šećer, vodu i vanilin šećer, pa kuvajte dok se šećer ne otopi i smesa ne postane gusta. Ostavite da se šećerac ohladi.
Kada su urmašice gotove, prelijte ih ohlađenim sirupom dok su još uvek tople.
Ostavite urmašice da se dobro ohlade i upiju šećerac pre nego što ih poslužite.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
1 thought on “URMAŠICE: Ukusan i brz recept”
Niste objasnili kako da napravite pravi oblik urmašice, evo ovako, uzmite jednu gomilicu testa neka bude recimo kao veća smokva, uzmite ono starinsko rende , pobrašnite ga pa taj komad testa rukama razvucite preko rendeta gde su oni zupci za rendanje šargarepe na stno , znači razvukli ste testo na rendetu a onda savijte prstima sa donje i sa gornje strane prema sredini testo i eto urmašice istog ako ne i lepšeg oblika od ovog na slici i tako sve dok imate testa , važno je da rende pobrašnite svaki put . Može na primer dok se urmaišca savija u nju na sredinu staviti komadić oraha , ako se to domaćici sviđa ali ipak najlepše su prazne