Izvor: City magazine
23.09.2023 u 14:38
0

VIŠE IH NEĆETE KUPOVATI: Recept za domaće napolitanke koje se tope u ustima

Fil od badema između slojeva hrskavih oblandi zvuči fantastično, a ovaj slatkiš priprema se brzo i jednostavno, ne zahteva dugačak spisak namirnica, a ukus je neodoljiv. Napolitanke su jedan od omiljenih kolača koji ne moraju da se peku, a umesto badema mogu da se upotrebe i drugi orašasti plodovi poput lešnika i oraha.

Za pripremu ovog ukusnog deserta potrebno je okvirno 30 minuta, i nije potrebno puno truda.

MIRIS JESENI UZ PITU SA KRUŠKAMA: Idealan recept za sezonu ovog ukusnog voća

Sastojci:

200 g oblandi

140 g neslanog putera

140 g šećera u prahu

3 žumanca

vanilin šećer

2 kašike tamnog ruma

200 g crne čokolade

mleveni badem

Priprema:

Penasto umutite mikserom: šećer u prahu, puter i žumanca. Kratko promešajte sve na laganoj vatri. Sklonite sa šporeta, pa u vruću smesu dodajte narendanu čokoladu, vanilin šećer, rum i mlevene bademe. Sve dobro izmešajte. Nadevom premažite napolitanke, a poslednju premažite kremom, i pospite mlevenim ili usitnenjim bademima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter