Izvor: Glossy
09.10.2023 u 10:56
0

ZBOG TAJNOG SASTOJKA SE TOPE U USTIMA: Sočne VANILICE koje ne mrve i ostaju sveže danima (RECEPT)

Ovi starinski sitni kolači obavezni su na trpezi na slavama i proslavama, a su uvek dobrodošao slatkiš uz popodnevnu kaficu. Znate li kako ih napraviti najjednostavnije?

Vanilice su nezaobilazno posluženje na svakoj trpezi na našim prostorima i spadaju u proverene kolačiće iz bakinog kuvara – s njima jednostavno nema greške!

Slatke, ali ne previše, sitne, ali ne premale, lake za pripremu i vrlo dekorativne, vanilice su dezert koji svako ume da napravi.

RECEPT ZA MENEMEN: Omiljeno tursko jelo koje podseća na sataraš, svi ga obožavaju

Postoji mnogo verzija recepta, a ukoliko umesto maragarina upotrebite mast, onako kako se to činilo u prošlosti, dobijate slasne sitne kolače koji danima mogu da se jedu.

Sastojci:

500 grama brašna

200 grama masti

1 jaje + 1 žumance

5 kašika šećera

2 kesice vanilinog šećera

sok od jednog limuna

I još:

džem po ukusu

(opciono) šećer u prahu

Priprema

  1. Stavite mast u činiju, pa ga umutite penasto mikserom, uz dodatak jednog celog jajeta, šećera, vanilinog šećera, soka od limuna i jednog žumanceta.
  2. Potom sipajte brašno i počnite da mesite rukom.
  3. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo oklagijom, pa vadite okruglim kalupom ili rakijskom čašom i ređajte po plehu obloženom pek-papirom.
  4. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko 15-20 minuta, ali pripazite da ostanu bele, odnosno treba tek da počnu da rumene.
  5. Potom izvadite, namažite keksić džemom po ukusu, pa preklopite drugim keksićem i tako dok ne utrošite materijal.
  6. Po želji ih možete valjati u šećer u prahu, ali nije obavezno.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter