Izvor: NAJŽENA
04.02.2024 u 10:05
0

KOJA VRSTA JE VAŠ IZBOR: Alergolog daje prednost jednoj vrsti deterdženta, najviše prija našoj koži

Kako kaže, odličan je za osobe koje imaju osetljivu kožu

Danas u prodavnicama možete da pronađete niz različitih sredstava za pranje veša. U prilog tome govore granule koje veš čine mirisnim i do 12 nedelja, a koje su doživele veliku popularnost.

BANANA HLEB: Savršenog ukusa, idealan za doručak, užinu ili desert, pravićete ga stalno

Ipak, mnoge domaćice imaju nedoumicu. Šta je najbolje koristiti – prašak, tečni deterdžent (gel) ili kapsule?

Alergolog Oksana Shabalina prednost daje tečnim deterdžentima.

Kako kaže, odličan je za osobe koje imaju osetljivu kožu. Takvi proizvodi ne sadrže fosfate koji mogu da oštetu dečiju, ali i kožu odraslih. Praškovi za veš sadrže veliku količinu fosfata i surfaktanata, pa se veš teže ispire vodom. Oni takođe mogu da izazovu iritaciju i svrab na koži, ističe alergolog. Nakon pranja, potrebno je najmanje dvostruko ispiranje. Za razliku od praška, tečni proizvodi se lakše ispiraju, piše .

Osim toga, ako prašak sadrži izbeljivač, takođe može da našteti koži ako dođe u kontakt sa njom. Što se tiče kapsula ili tableta, one sadrže obične praškove za pranje ili gelove za pranje. Njihova jedina prednost je tačna doza, a glavni nedostatak je visoka cena.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter