Izvor: HappyBSC
24.11.2021 u 13:44
0

GINEKOLOG VANJA MILOŠEVIĆ ZA TV HAPPY: Odlazak ginekologu samo pola sata, može vam spasiti život!

Lepe vesti su danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio  da će država od 1. januara za prvorođeno dete uplaćivati 300.000 dinara, umesto dosadašnjih 100.000, kako bi se dodatno podstaklo rađanje i najavio da će biti izmenjen Zakon o porodici.

O tome i temama u vezi sa ginekološkim problemima, bilo je reči u emisiji „Savetnik“ na TV HAPPY kod Jovana Romanića.

Ugledni ginekolog, dr Vanja Milošević u emisiji rekao je: 

-Pandemija je dovela do pada nateliteta. Moramo znati da je rađanje najlepša stvar za ženu. Drago mi je što je država odlučila da pomogne jer žene moraju da se malo više pozabave potomstvom, a ne samo školovanje da im bude bitno. Znate, moj posao je najlepši jer prisustvujem sreći koja se dešava rađanjem novog bića. Ali, jako je bitno da nam zdrave žene rađaju. Ono što je važno da znamo da sve što se na vreme otkrije, izlečivo je. Mi imamo jako kvaliltetne lekare. Odlazak ginekologu pola sata može vam spasiti život. 

Ginekolog Milošević nastavlja:

-Deo zdravstvene prosvećenosti kod žena bi trebalo da bude seksualno vaspitanje. Ja sam za to da se u školama više govori o tome. Žene moraju da se informišu, ali ne preko gugla nego da dođu do pravih informacija na pravi način, iz pravih izvora. Jedan od velikih razloga zbog kojih dolazimo u situacije da žene obole je što zapostave dojku. Znam da je otežan odlazak lekaru sad zbog pandemija. Ogrešili smo se o pacijente koji nisu kovid, ali se nadam da ćemo se brzo vratiti normalnom životu. Ali, savetujem žene da pri svakom tuširanju proveravaju kakvo im je stanje sa dojkama. Sve promene mogu biti izlečive ako se otkriju na vreme. Moj savet je da se žene jave baš kad misle da nije opasno. Pre mamografije bi uvek trebalo da se uradi ultrazvuk dojke.  Mamografija je ipak invazivna metoda i pre nje mnogo toga mora da se uradi.

Neželjena trudnoća

-Naglasiću da je paradoks danas da je prekid trudnoće u stvari kontracepcija. Mi zanemarujemo psihološki problem koji se javlja tada. Žene sve rade na svoju ruku. Pogotovo je to sad izraženo kada je teško doći do domova zdravlja. Ne zaboravite da svi problemi koji se javljaju na grliću materice, dojkama, jajnicima, može da uzburka hormone. Svakom  predlažem da pre svakog uzimanja tableta, trebalo bi da se posavetuju sa ginekologom. Pratiti prirodne tokove je najbolje kada je reč u stupanju seksualne odnose.  Pre su žene ranije ostajale u drugom stanju jer su bile zdravije. Danas je to drugačije. Žene moraju da računaju na ovularni kapacitet. One imaju  određen broj jajnih ćelija koje sazrevaju. 

Kovid i neredovne menstruacije

-U poslednjih godinu dana imamo krvarenja što je moguće da su posledice kovida. Znam da je otežano otići lekaru sad i mi sad ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo da li su ta krvarenja nastala zbog kovida. Moj savet je da odlazak gineklogu je neminovan. Čini mi se da nikad više nismo pričali o zdravlju,a nikad više problema.  Ne smemo nikad zanemariti bol, sekret…Mnogo je važno da ginekološki pregled se obavlja makar jednom godišnje ili još bolje dva puta. U svetu je to drugačije organizovano i ginekološki pregledi su obavezni. 

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/user/tvhappyserbia

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter