Izvor:
12.09.2017 u 18:07
0

SIGURNO TO RADITE SVAKI DAN: Ova bezazlena navika može da vam ugrozi rad srca!

Zvuk alarma prekida bezbrižan san i momentalno podiže pritisak u krvi i ubrzava rad srca, rezultati su jednog istraživanja iz 2005. godine.

Međutim, naučnici sada upozoravaju da se veća opanost krije se u pogodnostima koje nam alarm nudi – u odlaganju, odnosno snuzovanju.

Budući da je već dovoljno opasno što ste uznemirili srce nasilnim buđenjem, odlaganjem alarma znači da atak na svoje srce nastavljate i po nekoliko puta u roku od 30 do 60 minuta.

Naučnici su dokazali da nekoliko snuzovanja svakog jutra pomnoženo sa brojem radnih dana može ozbiljno narušiti rad vašeg srca i nervnog sistema za kratko vreme.

Nažalost, korišćenje alarma malo kod od nas može da izbegne, ali onda ostaje da zaista i ustanemo kad on pozvoni, a da snuzovanje svedemo na minimum.

Izvor:B92.net
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter