Izvor: Telegraf.rs
10.10.2023 u 12:15
0

Sve što treba da znate o radiotalasima u ESTETSKOJ HIRURGIJI

Sve što treba da znate o radiotalasnom uklanjanju mladeža

Radiotalasno uklanjanje mladeža je dermatohirurška tehnika koja koristi radiotalasnu energiju da efikasno i bezbedno ukloni neželjene mladeže sa kože lica ili tela. Ova metoda sve više potiskuje klasično hirurško odstranjivanje mladeža, zahvaljujući svojoj delotvornosti i minimalnom vremenu oporavka. Sa posebnim naglaskom na činjenicu da su ožiljci nakon procedure skoro neprimetni.

BSC Happy.rs


Kako funkcioniše radiotalasno uklanjanje mladeža?

Radiotalasno uklanjanje mladeža je sofisticirana tehnika koja korišćenjem snažne energije radio-talasa zamenjuje upotrebu hirurškog skalpela, čime se omogućava njihovo bezbedno uklanjanje bez oštećenja okolne kože.

Da li je postupak radiotalasnog uklanjanja mladeža bolan?
Pacijenti ne osećaju bol tokom zahvata. Lokalni anestetik u obliku kreme ili injekcije se primenjuje pre procedure čime se obezbeđuje potpuni komfor za pacijenta.

Koliko je vremena potrebno za oporavak?
Uklanjanje mladeža radio-talasima je je izuzetna procedura jer ne zahteva poseban oporavak. Nakon procedure možete se vratiti uobičajenim aktivnostima. Potrebno je samo redovno koristiti antibiotski prah ili mast po uputstvu lekara dok ranica ne zaraste.

Kako održavati kožu zdravom nakon uklanjanja mladeža?
Potrebno je pratiti redovan režim nege kože i zaštita od sunca sa visokim zaštitnim faktorom.

Da li radiotalasno uklanjanje mladeža ima trajan efekat?
Radiotalasno uklanjanje mladeža pruža trajne rezultate potpuno isto kao i klasično hirurško uklanjanje jer se radi o preciznoj dermatohiruškoj tehnici.

Kada se uklanjanje mladeža preporučuje i da li je opasno?
Ovo je pitanje sa kojim se lekari često susreću jer se za mladeže vezuje mnogo pogrešnih mišljenja koja mogu ozbiljno ugroziti zdravlje. Mladeži se uklanjaju iz medicinskih, estetskih i praktičnih razloga (ako se nalaze na mestu trenja ili često dolazi do njihovog povređivanja).

Uklanjanje mladeža, a naročito onih kod kojih je došlo do promena ne samo da nije opasno, već je zvanična medicinska preporuka da se blagovremeno odstrani , jer je to jedini način da se spreči razvoj tumora kože.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter