Izvor: STIL
09.10.2023 u 22:18
0

TRIK ZA BUJNIJU KOSU: Potrebno je samo da u šampon dodate ovaj sastojak

Zdrava i negovana kosa je nešto što će većina ljudi prvo primetiti na ženi. Zbog toga drage dame ukoliko već niste čule za ovaj trik koji obećava sjajnu kosu i njen brži rast sada je pravo vreme da ga isprobate.

U pitanju je karanfilić, poznat po specifičnom ukusu i mirisu, zbog čega je neizostavan u domaćinstvu, ali to nije njegova jedina svrha. Često se koristi i u kineskoj narodnoj medicini protiv nadutosti i gasova ili kao sredstvo protiv bolova, a pošto je bogat esencijalnim hranljivim materijama kao što su vitamin E, magnezijum i kalcijum, teorija da pomaže u nezi kose ima smisla.

OVAKO ĆETE IZGLEDATI MLAĐE: 10 najboljih kozmetičkih trikova koji „brišu“ godine

Sve to utiče na jačanje folikule dlake i omogućava rast kose. Takođe, pospešiće da teme bude čistije, naročito kod onih koji pate od suve i masne kože glave ili svraba na temenu.

Potreban vam je šampon koji inače koristite, ali je poželjno da bude prilagođen vašem tipu kose i ne previše agresivan. Možete koristiti ceo karanfilić ili u prahu – ako koristite celi, usitnite ga da bi se oslobodilo eterično ulje. Zagrejte vodu da ne bude previše vruća, pa dodajte karanfilić u prahu ili one izdrobljene, ostavite da odstoji 15-20 minuta.

Procedite smesu i pomešajte je sa šamponom, tako da jedna trećina bude mešavina od karanfilća, a dve trećine šampon. Ovu smesu koristite i kao običan šampon, nežno umasirajte u kožu glave i dobro isperite

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter