Izvor: zenskimagazin.rs
25.04.2022 u 18:56
0

5 korisinih saveta kako da popravite vaš brak koji više ne funkcioniše!

Stvari su po pitanju braka prilično jasne, on ili funkcioniše ili ne.

Ne možete samo „živeti sa nekim pod istim krovom“, jer to nikad nije dovoljno. Vaš, nekada savršen brak može postati preplavljen problemima, zbog kojih jednostavno ne uspevate da uživate u njemu. Ono što ćete u tom slučaju osetiti je teskoba i bespomoćnost kada shvatite da se ono što ste nekad toliko voleli raspada.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Međutim, ako još uvek volite svog supruga ono što će vam značiti da čujete je da postoji način da prevaziđete teške probleme i ponovo rastete kao tim. Čak i ako je vaš brak na ivici kolapsa, on je u domenu popravke ako postoji volja s vaše strane. 

ZAŠTO SE RASPADAJU BRAKOVI KOJI SU SVIMA BILI ZA PRIMER? Ovo su razlozi zbog kojih kažemo kraj!

SETITE SE ŠTA VAS JE NAVELO DA SE ZALJUBITE U SVOG SUPRUGA

Odvojite malo vremena da razmislite o tome zašto ste se uopšte zaljubili u svog supruga. Šta je to toliko posebno bilo u vezi njega? Prisetite se dobrih starih dana i vremena kada ste uživali u svojoj vezi. Potrebno je da pronađete onu iskru koja je bila prisutna na početku vašeg braka. Zapišite ako vam je lakše šta je to što ste voleli da radite sa svojim suprugom i kakav je on bio prema vama, zbog čega ste ga i izabrali za svog životnog saputnika.

IDENTIFIKUJTE STVARI KOJE NE FUNKCIONIŠU U VAŠEM BRAKU

Važno je da zaista budete precizni po pitanju oštećenih zona u vašem braku. Sigurno ste se nekad zapitali zašto je vaš brak u krizi, a identifikacija tih zona može vam dati uvid u to odakle da počnete. Da li je stres odgovoran za slabljenje vaše veze? Možda je u pitanju nedostatak vremena ili previše obaveza. Takođe, mogli bi biti u pitanju problemi sa novcem, svaljivanje krivice, nedostatak poštovanja ili afere.

ZADRŽITE SE NA REALNIM OČEKIVANJIMA

Prema rečima stručnjaka brakovi obično propadaju jer osobe u njemu prestanu da zadovoljavaju potrebe jedni drugih. Ogorčenost se lagano uvlači u njihovu svakodnevicu i na kraju par se razdvaja. Prvi korak ka poboljšanju braka je prevazilaženje svih ogorčenosti koje nisu rešene. Drugi je svakako ispunjavanje potreba sa kojim se prestalo, kao i dodavanje novina kako bi veza ostala sveža. Ono što je pri tom važno jeste da se zadržite na realnim očekivanjima u pogledu stvari koje želite od svog partnera. 

OBNOVITE POVERENJE U SVOM BRAKU, IZGUBLJENO POŠTOVANJE I KONEKCIJU

Zaista je važno da pokušate da prevaziđete emocionalnu preopterećenost da biste popravili svoj propali brak. Potrudite se da obradite svoje negativne emocije kao što su bes, mržnja, bol i nepoverenje izazvane nerešenim problemima. Pronađite način da se ponovo povežete sa svojim suprugom i učinite da on postane vaš prioritet. Isplanirajte izlazak u dvoje, kraći odmor ili druženje na kraju radnog dana.

DOPUSTITE POZITIVNIM STRANAMA SVOG BRAKA DA ODNESU POBEDU

Osobe u braku su sklone ka tome da stvari koje su dobre u njihovom odnosu uzimaju zdravo za gotovo. Na kraju se dogodi da se fokusirate samo na ono što je loše, zanemarujući potpuno sve ono dobro što vaša voljena osoba čini za vas svakodnevno. Razmislite: koje su to pozitivne stvari u vašem braku? Prisetite se na koji je sve način vaš suprug promenio vaš život na bolje i kako je bio uz vas i u najtežim trenucima.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter