Izvor: Happy BSC
21.11.2021 u 16:16
0

Da li je proizvodnja hrane budućnost Srbije? Možemo li da hranimo Evropu? „POSLE RUČKA“ NA TV HAPPY

Imamo nekoliko načina da dokažemo kako možemo kao država da hranimo Evropu i da nema tog specijaliteta koji mi ne možemo da spremimo.

Na tu temu bilo je reči u emisiji „Posle ručka“ na TV HAPPY.

 Dušan Radanović iz Čuruga u emisiji „Posle ručka“ na TV HAPPY rekao je:

-Moje mesto je poznato jer je patrijarh Porfirije odavde. Poslednje dve godine kod nas se kupuju placevi. Meni je uvek težnja bila ka poljoprivredi. 99 godine sam upisao ekonomsku školu pa posle Ekonomski fakultet-agroekonomski smer. Ja sam iz trgovine ušao u proizvodnju. Naša proizvodnja traje godinu dana. Moje radno mesto je sada u Čurugu, imam poljoprivredno gazdinstvo.  Bavim se ratarskom proizvodnjom, a to su kukuruz, pšenica, pa imam muzne krave, 75 i 500 ovaca. Naša proizvodnja se svodi na sirovinu. Samo bi trebalo da se udružimo u ovom poslu. 

Profesor  dr Cvijan Mekić, u emisiji „Posle ručka“ govorio je o budućnosti hrane u Srbiji:

-Onaj ko ima hranu, ima sve. To je broj jedan što Srbija može da obezbedi. Naša poljoprivredna proizvodnja nije dovoljno iskorišćena. Hrana je najmoćnije oružje danas. Pandemija je pokazala da države  koje su uspele da prehrane svoje ljude, mogu da prežive sve. Dobro je kad se ne zavisi od uvoza. Nadam se da  će novi zakon doneti nekog pomaka, a on stuoa . Moralo bi da se označi na primer meso da je proizvedeno u Srbiji. Bilo bi dobro da se domaći proizvodi nađu u velikim strani trgovinskim lancima, i da se zna šta je uvezeno, a šta domaće. 

Svetlana  Vukadinović, proizvođač mleka i proizvoda u emisiji „Posle ručka“ kaže: 

-Naše mleko se otkupljuje od malih proizvođača. Imamo labaratorije koje ispituju ispravnost. Stara domaćinstva izumiru, farme se zatvaraju, ali se nadamo mladima.

Borislav Matić, predsednik Udruženja Opstanak u emisiji „Posle ručka na TV HAPPY kaže:

-Sajam etno hrane i pića je jako bitan da bi se proizvođaču hrane omogućilo da proda svoj finalni proizvod. Bitno da seljak predstavi svoj proizvod, da svi vide šta proizvodi i da možda dobije neku nagradu. Znači predstaviti domaći proizvod od domaće sirovine. 

Saša Marinković, kuvar u emisiji „Posle ručka“ kaže: 

-Mi gledamo da ispoštujemo našu tradiciju. Trebalo bi da se fokusiramo na naše namirnice. Mi na našoj farmi u okviru restorana imamo ovce, koze. To je jedno veliko imanje i mi pravimo naše sireve. Za naše sireve treba mnogo vremena, tako da se ne mogu naći svuda. Samo ovčiji sir koji je tvrd trebalo bi da stoji dve godine. Mi smo krenuli da proizvodimo naš domaći i zbog dece i svih nas. Mi nećemo da uvozimo. 

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/user/tvhappyserbia

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter