Izvor: OBJEKTIV/yumama.com
03.10.2022 u 19:40
0

DA OLAKŠATE PUTOVANJE: Šest saveta za roditelje koji prvi put putuju avionom sa DETETOM

Ovi saveti će vam olakšati putovanje

Sezona godišnjih odmora je u punom jeku, a mnogi roditelji su se odlučili na let avionom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

DIRLJIVO! Sada je jasno zašto ga ŽENE toliko vole! Ovim je SVE rekao!

Verovatno se zbog toga brinete kako će dete podneti let i kako da ga smirite ako sve vreme bude uplašeno, a pogotovo kako ne biste ometali druge putnike.

Ne brinite, uz ovih nekoliko saveta put će vam proći mirno i bezbedno.

1. Uključite dete u planiranje

Ako su deca zrela da razumeju, možete da im pokažete na mapi gde idete, ali očekujte i da vam postave mnogo pitanja na koja treba da date odgovore. Pokažite im fotografije i destinacije, objasnite da li je toplo ili hladno tamo gde idete, to će im pomoći da odabir garderobe za put bude lakši.

2. Izbegavajte nervozu neposredno pred put

Ako ste zabrinuti zbog leta, pokušajte da deca to ne primete. Objasnite im šta mogu da očekuju jer dugi redovi i mnogo buke na aerodromu može da ih uznemiri.

3. Pomoć za ručni prtljag

Ako imate bebu, ključno je da spakujete sve osnovne stvari. Obavezno uz sebe ponesite dodatne pelene i vlažne maramice. Takođe, možete da ponesete dovoljno mleka jer su ovi proizvodi izuzeti od pravila 100 ml.

Obavezno spakujte i grickalice, ali birajte one sa niskim sadržajem šećera. Napunite flašice za vodu pre nego što uđete u avion.

4. Osnovna zabava

Ponesite slikovnice ili neke druge knjige koje ih zanimaju kako bi mališani mogli da okupiraju svoju pažnju. Dajte im igračku saputnika – plišanog medu ili lutku koju vole.

5. Udobna odeća

Ako je let dugačak, obucite im ili spakujte udobnu odeću u kojoj dete može da spava. Presvlačenje u pidžamu tokom leta je signal da je vreme za spavanje, i to je dobar način da let protekne što udobnije.

6. Ostavite dovoljno vremena

Dođite ranije na aerodrom kako ne biste žurili kroz gužvu pokušavajući da stignete da se čekirate. Ukrcajte se među prvima.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter