Izvor: Klix.ba
10.06.2020 u 20:20
0

Kada bebama počinju rasti zubi i koji su simptomi

Mislite da vaša beba ima najslađi osMeh, sačekajte da vaša beba dobije prve zubiće. Baš kao što je hodanje važna prekretnica u životu vaše bebe, podjednako je važno i izbijanje zuba je jer je to pokazatelj da se vaša beba razvija kako treba.

Vaša beba ubrzo će moći da jede sve krute stvari, a zubi su bitni i za govor.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

ESTRADA U PANICI! KO JE SVE POZITIVAN NA KORONU NAKON SLAVLJA KOD CECE!

Vučić otkazao sve predizborne mitinge SNS!

POTRESNA ISPOVEST IZ SUBOTICE! Oduzeli im usvojeno dete zbog proceduralne greške

UŽIVO VEČNI DERBI PARTIZAN – ZVEZDA Poznati su sastavi ekipa!

Rast zuba znači da bebe mogu jesti meso, zagristi šljivu i jesti pasulj. Osim toga rast zuba utiče na povećanje telesne težine, jačanje imunološkog sistema, razvoj kostiju i mozga.

Većini beba zubi počinju izbijati u dobi od četiri do šest meseci, iako kod neke dece izbijanje zuba može početi ranije ili kasnije. Dob u kojoj će detetu izbiti prvi zub zavisi od porodične anamneze zuba. Stoga ako ste vi prerano dobili zube verovatno će i vaše dete.

Obično izrastu prva dva prednja zuba (središnji sekutići), potom slijede još četiri gornja prednja zuba (središnji i bočni sjekutići). No, promjene u redosledu mogu se pojaviti i zbog toga ne trebate da brinete. Vaše dete bi trebalo imati sve zube do treće godine života.

OVO MORATE ZNATI

RECEPT DANA Domaće krofne po bakinom receptu

ASTRONOMI DRUGI PUT U ISTORIJI PRIMILI SIGNAL IZ SVEMIRA Da li nas kontaktiraju vanzemljaci?

JEDNODNEVNI IZLETI Ovih pet GRADOVA u okolnim zemljama MORATE POSETITI (GALERIJA)

Iako neki mališani svoj prvi zub neće dobiti do 18. meseca to može biti normalno, no ukoliko posle 18. izostane rast zubića morate posetiti dečijeg stomatologa.

Kada su simptomi rasta zuba u pitanju neki od njih su osip na bradi i licu, oteklina i osetljivost desni, razdražljivost i problemi sa spavanjem.

Osim toga uobičajena je i temperatura koja je posledica upale desni, no ukoliko temperaturu prati i curenje iz nosa, proliv i neki drugi čudni simptomi nazovite svog pedijatra.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter