Izvor: srbija danas
20.10.2021 u 16:10
0

Kako PRAVILNO da koristite cimet: Prirodan sagorevač

Svakodnevna upotreba cimeta može da doprinese stabilizaciji nivoa šećera u krvi, ubrza metabolizam, produži osećaj sitosti i tako utiče na smanjenje kilograma.

Deluje povoljno na sistem organa za varenje – reguliše probavu i smanjuje nadutost, što su česti problemi tokom mršavljenja.

Upotreba cimeta, kao odličnog začina i delotvornog leka, spominje se još od davnih dana. Njegovu delotvornost kod različitih zdravstvenih tegoba potvrdila su i mnogobrojna istraživanja novijeg doba. Tako je utvrđeno da cimet uspešno snižava nivo šećera u krvi, ne podstičući pritom preterano lučenje insulina, što je važan faktor za uspešno mršavljenje.

PROČITAJTE JOŠ:SPECIJALISTI UPOZORAVAJU: Ako kuvate pirinač na OVAJ način, to može da bude OPASNO po zdravlje!

Redovno podsticanje lučenja insulina pospešuje taloženje masnoća u telu. Upotrebom cimeta, kažu stručnjaci, lučenje insulina biće pod kontrolom, što će omogućiti uspešno topljenje masnih naslaga.

Cimet takođe pomaže kod loše probave i utiče na smanjenje triglicerida i lošeg holesterola u krvi, pokazale su studije.

PROČITAJTE JOŠ:ZDRAV ŠEJK: SMRŠAJTE NA NPRAVILAN NAČIN

Tokom dijete s cimetom jede se normalno. Jedino doručak i ručak dodatno uključuju običan jogurt u koji je dodana kašika cimeta.

Druga varijanta uključuje štapić ili čajnu kašičicu cimeta, skuvanu u pola litre vode. Skuvani napitak treba poklopljen da odstoji pola sata, a pije se ujutro na prazan želudac.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter