Izvor: vecernji.hr
21.04.2023 u 10:51
0

Devojka rodila PETORO DECE, a pronašla DONORA SPERME preko Fejsbuka: „Živim život iz snova“ FOTO

Ne može da bude srećnija

Bruk Vitington je još od malena želela da bude mama brojnoj deci koja će njenu kuću ispuniti radošću, smehom i ljubavlju. Sada, s 28 godina, živi život iz snova s ​​velikom porodicom kakvu je oduvek želela. Iako Bruk ne može da bude srećnija s tim gde je danas, njeno putovanje do tamo nije bilo tako jednostavno kao što je nekad zamišljala. Njena deca osmogodišnji Edvard, šestogodišnji Gilbert, četvorodgodišnja Odet i Mabel koja je stara četiri meseca začeti su tokom veza koje su sada okončane. Ali, njena jednogodišnja ćerka Nora na svet je došla uz pomoć donora sperme kojeg je Bruk pronašla na Fejsbuku.

Ova Australijanka sada je odlučila da podeli svoju priču kako bi pomogla drugim samohranim majkama koje odluče da prošire svoju porodicu da se osećaju manje usamljenim na svom putu roditeljstva. „Još kad sam imala otprilike osam godina, znala sam da želim veliku porodicu“, rekla je Bruk, „Uvek sam želela najmanje petero dece. Naravno, mislila sam da ću se udati pre nego što počnem da imam decu. Nije tako ispalo, ali osećam da se sve dogodilo upravo onako kako je trebalo“.

Nakon što je rodila svoje treće dete, Odet, nije više htela da izlazi i upoznaje muškarce: „Bila sam tako srećna i zadovoljna sama, ali sam ipak želela još dece. Tada sam odlučila da ću sebi da pronađem donora sperme“. Bruk je razmatrala mogućnost odlaska u banku sperme, ali je imala odbojnost prema tom procesu. Rekla je da joj se ne sviđa sterilna priroda okoline i da bi više volela da može lično da upozna tog čovjeka. Tada je na društvenim mrežama odlučila da potraži donora sperme.

„Čula sam za Fejsbuk grupu pod nazivom Sperm Donation Australia nakon što sam rodila svoje prvo dete. Ali, tada to uopšte nisam razmatrala. Nakon što sam rodila Odet, setila sam se informacija koje sam čula pre toliko godina. Zvučalo je savršeno za moju situaciju. Svidelo mi se što ste mogli da saznate više o donorima, i zapravo se susretnete s njima i znate kakva je njihova ličnost. Celo iskustvo mnogo je ličnije od klinike za donacije“.

Bruk je napisala objavu objašnjavajući svoju situaciju, a kontaktiralo ju je nekoliko potencijalnih donatora. Nakon što je odlučila koga želi da izabere, napravili su plan kako će se lično sastati, a ona je mogla da postavi mnogo pitanja. Takođe je dobila važne podatke o njegovoj porodičnoj istoriji i zdravstvenim stanjima, kako bi osigurala da i ona i njeno dete budu sigurni i zdravi.

„Upoznali smo se i rekla sam donatoru da ne želim nikakve dogovore o zajedničkom roditeljstvu. Tražila sam uvid u nedavne kontrole seksualnog zdravlja, a mogla sam da vidim i genetske testove koje je radio. Takođe mi je bilo jako važno da moj donator ima ograničen broj porodica kojima je donirao. Ovaj donator je imao Facebook Messenger grupu s drugim porodicama kojima je pomogao, tako da možemo da pratimo decu i organizujemo druženje s vremena na vreme“, objašnjava Bruk.

Kada je došlo vreme za primopredaju sperme, Bruk je rezervirala hotelsku sobu i pustila donatora da prvi uđe kako bi mogao da ostavi donaciju. Zatim je Bruk ušla u sobu i upotrebila uređaj za ubrizgavanje kako bi se veštački oplodila.

„Odabrala sam veštačku oplodnju jer sam bila previše nervozna zbog prirodne oplodnje s donorom. To je kada imate odnos s njima. Pobrinula sam se da odaberem donatora s kojim mi je bilo lako da razgovaram. To je celo iskustvo učinilo mnogo lakšim i na taj način nije bilo neugodnosti. Ostala sam da ležim oko 15 minuta nakon što sam inseminirala seme“, priča ona.

Ova majka kaže da iako ova odluka možda nije za svakoga, savršeno je funkcionisala u njenoj situaciji. Bruk je dodala da, iako ponekad dobije negativne reakcije na internetu zbog toga što je odabrala da bude samohrana majka, ona ne bi ništa drugačije uradila.
„Dobila sam mnogo nepristojnih komentara na društvenim mrežama zbog toga što sam sama odlučila da imam petoro dece“, rekla je. Tvrdi i kako joj ljudi najviše govore da je rodila petoro dece kako bi mogla da dobije pomoć države.
„Ali, radim sjajan posao, tako da osećam da doprinosim zajednici, zarađujem svoj novac i takođe učim svoju decu da je rad vrlo važan“, dodaje.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter