Izvor: Objektiv.rs
28.07.2021 u 14:18
0

PO KRVNIM GRUPAMA: Evo šta treba da izbegavate, a šta biste obavezno morali da JEDETE

Pravilna ishrana pomaže i da se otarasite viška kilograma

PROČITAJTE JOŠ:

U BiH DANAS STUPAJU NA SNAGU ODREDBE O NEGIRANJU GENOCIDA

AMSS PORUČUJE: Vozači, izbegavajte vožnju po vrućini!

NOĆ ZA NAMA: Relativno mirna noć u Beogardu

Da bismo bili zdravi, neophodno je da se ispravno hranimo.

Ishrana je takođe bitan faktor i za dužinu života. A nju bi, prema tvrdnji lekara Petera D’Adamo-va, trebalo da prilagodimo svojoj krvnoj grupi.

  Pored toga što je dobra za zdravlje, pravilna ishrana može da pomogne i u gubitku kilograma, ali je važno da znamo koje namirnice smemo da konzumiramo. Krvna grupa O Ishrana bi trebalo da vam bude bazirana na visokom unosu proteina, nemasnog mesa, ribe i povrća. Za mršavljenje su najbolji morski plodovi, alge, crveno meso, brokoli, spanać i maslinovo ulje, dok pšenicu, kukuruz i mlečne proizvode treba izbegavati.

Krvna grupa A

Trebalo bi da izbegavate meso i da birate vegetarijansku ishranu sa mnogo voća i povrća i celih žitarica. Za mršavljenje su najbolji plodovi mora, povrće, ananas, maslinovo ulje i soja, ali treba izbegavati mlečne proizvode, pšenicu, kukuruz i grašak.

Krvna grupa B

Izbegavajte kukuruz, paradajz, kikiriki i semenke susama. Pileće meso bi takođe moglo da bude loš izbor. Jedite zeleno povrće, jaja, crveno meso i mlečne proizvode sa nižim udelom masti. Za mršavljenje bi trebalo da birate zeleno povrće, jaja i džigericu, ali da izbegavate piletinu, kukuruz, kikiriki i pšenicu.

Krvna grupa AB

Vaša ishrana bi trebalo da uključuje tofu, morske plodove, mlečne proizvode i zeleno povrće, zbog manje količine želudačne kiseline u želucu. Izbegavajte kofein, alkohol i dimljene suhomesnate proizvode. Za mršavljenje su najbolji tofu, plodovi mora, zeleno povrće i alge, ali treba izbegavati piletinu, kukuruz, heljdu i grašak.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter