Izvor:
27.04.2017 u 03:41
0

VELIKA GREŠKA TRUDNICA: Sve žene „guraju“ tokom porođaja, a nisu ni svesne koliko je to opasno!

Sigurno ste primetili da u svakoj sceni porođaja na filmu svi govore ženi na porođaju “da gura”. To izgovara babica, muž, zapravo, svako ko je u porođajnoj sobi sa njom.

Međutim, medicinski stručnjaci tvrde da je u pitanju velika zabluda koja samo može da našteti budućoj mami.

Postoje brojne bapske priče i zablude u vezi sa porođajem u koje trudnice veruju, a možda najupornija je ona koja od njih traži da “guraju” kako bi beba lakše izašla iz stomaka.

Međutim, stručnjaci žele da stanu na kraj ovim zabludama i zato ohrabruju žeme da uspore stvari tokom porođaja i razmisle o alternativnim položajima.

Nove poožaje za trudnoću osmislili su stručnjaci Medvej fondacije u Kentu i po njihovim rečima – nove porođajne poze smanjii su pucanje perineuma,

U pitanju je erogena zona do čijeg cepanja najčešće dolazi tokom porođaja.

Podaci su pokazali da je samo 14.000 žena u Velikoj Britaniji imalo ovaj problem izmeđi 2013. i 2014. godine.

Devet od deset žena pati od nekog oblika cepanja tokom porođaja, a u težim slučajevima to može da dovede do dugoročnih problema sa nervima.

Doktor Dot Smit iz Midvej fondacije tvrdi da je jedan od glavnih krivaca za to uverenje trudnica da moraju da guraju tokom porođaja. Zato on i njegove kolege žele da ohrabre žene da isprobaju alternativne poze tokom porođaja kao što su stajanje ili klečanje.

Takođe, babicama se savetuje da ne izvlače bebu tokom porođaja već da koriste njenu težinu prilikom njenog izlaska kako bi se smanjio rizik za cepanje perineuma.

Ovaj program dao je odlične rezultate i smanjio povrede kod trudnica prilikom porođaja, a njegovi nalazi objavljeni su u Evropskom žurnalu ginekologije.

Izvor: Telegraf
Foto: fatherhood.about.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter