Izvor: Objektiv.rs
23.11.2021 u 09:33
0

VERNI, SLATKI I BRIŽNI: Četiri rase pasa koje se savršeno slažu sa decom

Preporučuje se da psa uzmete od odgajivača kog poznajete i kome verujete

Ljudi su često u dilemi kada treba da uzmu psa, naročito ukoliko imaju decu. Svi znaju da su različite rase pasa veoma različite i po temperamentu.

Deca će, naravno, biti srećna za kog god da se odlučite, ali sa neke rase treba izbegavati, jer njihov karakter ne trpi dečiju razigranost.

Sa druge strane, neke rase pasa su idealne za porodični život i decu, jer su neverovatno druželjubive. Naravno, imajte u vidu da i vaš dom mora odgovarati psu, pa se opredelite za rasu odgovarajuće veličine.

Takođe, s obzirom na to da će provoditi vreme sa decom, preporučuje se da psa uzmete od odgajivača kog poznajete i kome verujete.

Zlatni retriver

Retriver je možda i najbolji izbor kada imate dete. Ova rasa je izrazito druželjubiva i mirna. Retriveri se jako vezuju za svoje vlasnike, posebno su pažljivi i uvek spremni za igru. Važe za poslušne i pametne pse, a njihovo dresiranje nije teško.

Takođe, retriveri se trude da se pokažu i udovolje vlasniku.

Njima će biti potrebne duge šetnje i aktivnost, kako bi ostali zdravi.

Labrador

Labradori su izrazito blage naravi i temperamenta. Takođe, odani su i poslušni, a narav im je blaga, pa su stoga definitivno idealni za život sa decom. Imaju izraženu inteligenciju i osećaj za opasnost, pa su odlični kao pratnja i vodiči.

Privrženi su porodici i druželjubivi, pa će sigurno voleti da provode vreme sa vama i drugim ljudima i životinjama.

Bigl

Ova rasa važi za jednu od najhrabrijih. Odani su, snalažljivi i inteligentni, pa predstavljaju savršenog porodičnog psa.

Međutim, bigl ima izražen lovački instinkt, pa nije preporučljivo odabrati ovu rasu, ukoliko imate druge životinje u kući ili dvorištu. Takođe, nisu naročito dobri čuvari. Umeju, iz istog razloga, prateći različite mirise u prirodi, da odlutaju u toku šetnje, pa je povodac obavezan.

Umeju da budu i pomalo nestašni i nezahvalni za dresiranje, ali to samo doprinosi njihovom šarmu.

Veoma su druželjubivi i gotovo da ne podnose da budu sami, što će vaše dete sigurno obožavati. Aktivni su i obožavaju šetnju i igranje. Ukoliko ih ostavite u nekom momentu, glasno će negodovati cviljenjem i lajanjem, tako da je njihova prisnost i vezanost za porodicu neupitna.

Koker španijel

S obzirom na njegov mali rast, koker španijel je savršen ljubimac za stan.

Ovo je veoma ljubazna, verna i nežna rasa. Pouzdani su i lako uspostavljaju prisan odnos sa decom ili drugim životinjama.

Ova rasa je poprilično osetljiva, kako psihički tako i fizički, i prilikom učenja novih stvari i vaspitavanja uopšte ne treba biti strog ili glasan.

Zbog svoje guste dlake, podložni su neprijatnim mirisima, pa je jako važno redovno četkanje.

Napomena

Za koju god rasu da se odlučite, ni jedna neće trpeti udarce, čupanje i maltretiranje. Deca to umeju da rade u igri, bez ikakve loše namere, a to u svakom psu može izazvati agresivniju reakciju ili otpor prema detetu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter