Izvor:
06.11.2023 u 14:38
0

POSNI GULAŠ NA BAKIN NAČIN: Bogat povrćem, idealan za hladne dane

Ako ste ljubitelj gulaša, evo recepta kako ga spremiti od pečuraka na bakin način.

Gulaš spada u omiljena jela na našim prostorima, a ako iz nekog razloga ne želite da jedete varijante sa svinjskim ili goveđim mesom – obavezno probajte recept za gulaš sa šampinjonima.

Ova proverena ideja za zasitan ručak odličan je izbor ako su vam dosadila sva jela koja inače spremate i uvek sjajna opcija u danima posta.

Možete ga služiti uz krompir, pirinač, testeninu, kuvani grašak… i sigurno se nećete pokajati. Mi vam predstavljamo bazični recept, kome vi možete dodati seckani celer, prokuvan (batat) krompir, krupno sečenu šargarepu…

Gulaš od pečuraka

Sastojci:

400 g šampinjona

jedna velika ili dve manje glavice crnog luka

150 ml soka od paradajza

2 pune kašike ulja

voda po potrebi

2 kašičice suvog začina

1/2 kašičice ljute mlevene paprike

2 lovorova lista

so, biber po ukusu

Priprema:

Očistitecrni luk i isecite ga na kockice, pa operite, očistite i isecite šampinjone. Zagrejte ulje, pa na njemu prodinstajte crni luk dok ne porumeni. Potom dodajte šampinjonei dinstajte dok ne omekšaju, uz povremeno mešanje.

Za to vreme, oni će pustiti sok, pa nije potrebno dodavati vodu, a ukoliko primetite da je suvo dodajte malo po malo.

Kad šampinjoni budu fino mekani, dodajtemlevenu papriku, so, biber i sok od paradajza, dobro promešajte i dinstajte još 10 minuta. Pri kraju ubacite i lovorov list, promešajte i ostavite da se krčka još pet minuta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter