Izvor:
30.06.2018 u 19:01
0

Prvi primljen gol, dva Milićeva i prvenac Jevtovića: Zvezda tri od tri!

Prvi primljen gol, ali i treća pobeda na tri pripremne utakmice Crvene zvezde na pripremama u Austriji. Izabranici Vladana Milojevića nastavili su da pumpaju sebi samopouzdanje pred izazove u kvalifikacijama za Ligu šampiona savladavši LASK- iz Linca sa ubedljivih 3:1.

Crvena zvezda je meč počela u sastavu: Borjan, Gobeljić, Stojković, Savić, Hajdin, Krstičić, Meleg, Srnić, Ben, Milić, Stojiljković, ali su se Austrijanci držali u prvih 45 minuta. Doduše, već u 19. minutu je Nemanja Milić bio najvišu u skoku posle Benovog centaršuta iz slobognog udarca i doveo srpskog šampiona u vođstvo od 1:0, ali je LASK izjednačio u 45. kada je Maksimilijan Ulman bio precizan sa penala.

Bio je to prvi gol koji je Zvezda primila na pripremama u Austriji s obzirom da je prethodno savladala Rid sa 2:0 (Beni Meleg) i Apolon (autogol Sardinera) sa 1:0. Međutim, taj jedan odbrambeni propust nije je poremetio. Već u 53. golu Marko Gobeljić asistira Miliću, a ovaj obilazi protivničkog golmana i Zvezdi drugi put doneo prednost.

Kraj svih dilema u 78. minutu nakon što je lopta posle snažnog šuta Nenada Milijaša pogodila u ruku jednog LASK-ovog fudbalera. Protiv Rida su saigrači dozvolili Dejanu Melegu da postigne prvenac u crveno-belom dresu, danas su bili velikodušni prema Milanu Jevtoviću, pa je i doskorašnje krilo Antalije “razbilo tremu“ pogotkom za konačnih 3:1.

Prvi sudar sa letonskim Spartaksom zakazan je za 11. jula u Rigi. Zvezda već sada izgleda spremno. A biće samo još bolja. Posebno kad joj se pridruže reprezentativci Milan Rodić i Nemanja Radonjić, te kad punu spremu dostignu najnovija pojačanja Rašid Sumaila i Lorenco Ebesilio. Danas, među stativama crveno-belih debitovao je i Zoran Popović – još jedna letošnja akvizicija – dok su šansu u drugom poluvremenu dobili i Jovičić, Pešić, Milijaš, te mladi Terzić, Joveljić, Eraković i Nikolić.

Oni uostalom nisu ni planirani za Spartaks, već za APOEL u drugom kolu kvalifikacija. Ali do tada je ostalo još mnogo vremena, mnogo treninga… Pa i utakmica. Prva sledeća Zvezdina u ponedeljak protiv češkog Bohemijana.

Mozzartsport
Foto: Twitter/FK Crvena zvezda

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter