20°C

Beograd

SRPSKA REPREZENTATIVKA MILICA STAROVIĆ SAMO ZA PORTAL HAPPY TELEVIZIJE: "Definitivno sam spremna za novu sezonu!"

Mlica Starović je reprezentativka Srbije u kajaku, nosilac brojnih medalja. U raskošnoj karijeri Milica je dva puta predstavljala Srbiju na Olimpijskim igrama, osam puta na Svetskom prvenstu u kajaku, i tamo ostvarila zapažene rezultate. Miličinu karijeru je sigurno obeležila i zlatna medalja koju je osvojila u Moski 2016. godine na evropskom prvenstvu. Takođe nešto što sigurno ulazi u istoriju kajaka je zlatna medalja na Evropskom prvenstvu iz 2015 godine koju je osvojila zajedno sa Dalmom Ruzičić i te iste godine su odnele i srebro na Svetskom prvenstvu u Milanu. Prošle godine Malica je odnela zlato na Mediteranskim igrama u Taragoni.

Pored ovih brojnih priznanja Milica pleni raskošnom lepotom i šarmom, na koji nisu ostale imune ni velike kompanije poput Nike-a koji je pozvao Milicu da bude njihov brend ambasador!

Budući da Milicu čeka obećavajuća sezona, pitali smo je da li je spremna za to? Kako joj idu pripreme, i da li je u formi?

- Definitivno sam spremna, sa pripremama za ovu sezonu počeli smo još u oktobru, odradili smo bazične i visinske pripreme na Bugarskom Belmeku i u Sloveniji na planini. Nakon toga smo šest nedelja bili u Turskoj na veslačkim pripremam koje su prošle idealno. Odlično vreme nas je poslužilo i što je najvažnije bez povreda i bolesti.Takmičenja nam počinju od sledećeg vikenda, imamo kup Srbije, prvo nacionalno takmicenje za ulaz u reprezentaciju. Zadovoljna sam ovom početnom formom, verujem da cu uspeti da se izborim i ostvarim sve sto sam zacrtala na sportskom planu - rekla je Milica za portal Happytv.rs

Gde su bolje pripreme, kod nas ili u inostranstvu?

- Pa svako mesto ima nešto svoje pozitivno i posebno. Zimske dane skratimo odlaskom na veslačke pripreme, tako da je to dobra strana toga jer odemo u toplije krajeve gde je vec praktično proleće, pa to ipak ublaži to što smo po bar dva meseca odvojeni od porodice i prijatelja. Zapravo mi smo vrlo malo kod kuće u rodnim gradovima. Zato se i ekipa u našoj reprezentaciji ponaša kao prava mala porodica - objasnila nam je Milica.

Sledeći vikend ih čeka takmičenje, nakon toga dva Svetska kupa Evrospke lige, i kao kruna svega Svetsko na kojem izbiraju norme za Tokio sledeće godine. Nadamo se da će Milica da obradi sve što je zacrtala, a do tad Portal Happytv.rs joj želi puno sreće i uspeha.

Happytv.rs
Foto: instagram/milica starović/printscreen/kajakaški savez Srbije

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar