Izvor:
20.12.2017 u 16:08
0

Troicki priznao: Boli me 55. mesto na ATP listi!

Ne računajući sezonu i po koju je zbog suspenzije morao da propusti, ova, koja je nedavno završena, je najlošija za Viktora Troickog još od 2008. Slabiji rezultati, problemi sa povredom leđa i fokus na novog člana porodice su ga spustili na 55. poziciju na rang-listi.

– Nezadovoljavajuća sezona, ne mogu da budem srećan postignutim na terenu. Nisam bio na svom nivou cele godine, bilo je par dobrih rezultata, ali ne kao prethodnih sezona, osetilo se to po renkingu. Fokusiran sam bio na suprugu i dete, trudio sam se da svaki trenutak provedem sa njima i svi ti faktori su uticali da ne pružim maksimum. Ne krijem, boli me to 55. mesto, ali mi u isto vreme daje motiv da radim što više. Zato se radujem godini koja sledi, znam da mogu mnogo, mnogo bolje – počinje Viktor razgovor za "Novosti".

Postavio je pred sebe nove zadatke i veruje da će uspeti da ih sprovede na terenu, dok će pored terena mesto dosadašnjeg trenera Džeka Ridera zauzeti bivši srpski teniser i nekada 55. igrač sveta Boris Pašanski.

– Imam zaista visoke ciljeve, osećam da mogu bolje od onoga što sam do sada postizao. Bio sam posvećen tenisu i do sada, ali želim da to učinim još više, da podignem taj nivo, da probam da se probijem i da na velikim turnirima napravim značajne rezultate. Neće biti lako, dolaze mladi, tu je i starija generacija koja je u vrhu, vraćaju se motivisani i oni koji su ranije završili sezonu, poput Novaka, Mareja, Vavrinke, Nišikorija, Raonića… Ipak, znam da ako igram dobro mogu dosta, osećam da nisam dao maksimum u sportu.

Najbolji rang u karijeri mu je 12. mesto, voleo bi da uđe u top 10, ali ne po svaku cenu.

– Naravno da mi je želja i cilj da budem među najboljih 10. Međutim, ne bih da se opterećujem oko broja, da li ću biti deveti, 11. ili 15. na svetu. Važno mi je da postiji kontinuitet, agresivna igra, a sa dobrim rezultatima će doći i skok na listi.

Za razliku od profesionalnog, na privatnom planu je sve savršeno, sredinom juna je Viktor postao otac.

– Irina je tatina ljubav i tatino sve. Roditelji su mi pričali kakav je osećaj, ali nije ni blizu dok sam ne osetiš na svojoj koži. Ne može da se meri ni sa čim. Kada vidim njen smešak, zaista se istopim, posebna je to veza između oca i ćerke. Ljubav za života što se kaže. Gledam da uživam u svakom trenutku, ništa mi nije teško. Priznajem da supruga više radi oko bebe, ali i tata se trudi.

Svestan je Viktor da će, usled posla kojim se bavi, morati češće da bude odsutan od kuće.

– Biće mi veoma teško, što smo više zajedno to se više vezujem i biće mi sve teže da odem. Gledaću da idu sa mnom na neke bliže turnire. Još je mala i ne mogu mnogo da je maltretiram. Videćemo, sve u dogovoru sa suprugom Aleksandrom.

A, koliko je dobra atmosfera između srpskih igrača najbolje se vidi po nedavnom primeru gde su se Krajinović i Lajović još pre starta sezone kladili u večeru za završni rang.

– Hteo sam i ja da učestvujem, ali Fića nije smeo, pa je izgubio. Platio je večeru, pa su on i Duci imali posebnu opkladu za turnir u Parizu, pošto je Lajović izgubio, dobio sam dve večere za džabe. Da pitamo Novaka da učestvuje? Uf, onda ćemo morati da odredimo drugačije kvote i uloge – sa osmehom je zaključio Troicki.

Često je Viktor isticao da su tenisu neohphodne promene. Deo toga smo mogli da vidimo u Milanu gde su igrali najbolji mladi igrači. Viđen je sat sa 25 sekundi, nije bilo linijskih sudija, već su kompjuteri saopštavali da li je loptica u autu, ako loptica dotakne mrežu poen se nastavljao, set se igrao na četiri dobijena gema (taj-brejk na 3:3)…

– Bilo je malo ekstremno, ali ima zanimviljivih stvari. Štoperica na terenu je dobra stvar, igrači i publika znaju tačno, ne da sudija nagađa i da možda malo više štiti igrače iz vrha. To za nec mi se ne dopada, bila je proba na jednom čelendžeru i nije me oduševilo. Kada su linijske sudije u pitanju ot mi se veoma sviđa, nemam na koga da se nerviram i da se ljutim, a što se trajanja seta tiče nije mi to preterano interesantno. Nisam ljubitelj pet setova, već smatram da treba da se igra na dva dobijena – poručio je Troicki.

novosti.rs
Foto: Facebook/novak djokovic, Instagram/viktor troicki

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter