KOLAPS U CENTRU BEOGRADA: Instruktori auto-škola parkirali vozila nasred ulice!

 

 

 Deo Auto-škola iz cele Srbije protestovalo je ispred Vlade Srbije nezadovoljno odredbama izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja kojim se, kako kažu, diskriminišu instruktori.

Prema rečima Predraga Janjuševića, instruktora iz Smedereva, problem je što se instruktori svrstavaju u grupu "manje važnih ljudi'"zato što se od njih traži da na svakih pet godina polažu licence za instruktore.

- To ne radi više nijedna struka, ni lekari, arhitekte. Svi imaju seminare unapređenja znanja koje mi, takođe, pohađamo. Nismo protiv seminara, ali jesmo da protiv se izmenama zakona vrši diksriminacija instruktora - rekao je Janjušević.

Oni su i protiv predložene izmene po kojoj bi Vlada Srbije umesto minimalne određivala maksimalnu cenu obuke za sticanje vozačke dozvole. Kako je rečeno to bi u prevodu značilo lošiju obuku jer bi svi "jurili" da ponude što niže cene i obuka više ne bi bila kvalitetna.

Instruktori su zatražili da ih primi neko iz vlade.

Inače, automobili auto-škola parkirani su u Nemanjinoj i ulici Kneza Miloša, ali saobraćaj finkcioniše pošto je blokirana samo jedna saobraćajna traka u jednom smeru. Prisutan je i veliki broj saobraćajnih policajaca koji pokušavaju koliko-toliko da održe red, ali je to trenutno skoro nemoguća misija. Okupljeni su najavili da će se peške uputiti do Skupštine Srbije, a zatim će svoju protestnu šetnju nastaviti do Vlade Srbije. Pretpostavlja se da će instruktori od Vlade Srbije ići kroz Kneza Miloša, zatim kroz Bulevar kralja Aleksandra, sve do Trga Nikole Pašića, a zatim istim putem nazad.

Procenjuje se da u Srbiji ima oko 400 auto-škola koje imaju više od 3000 zaposlenih.

 

Izvor: Tanjug/Blic
Foto: Wikipedia

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
09:00 Bolja zemlja
10:45 TOP SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:00 Vesti
14:30 Parovi - Nedeljni ručak
16:00 Ćirilica - Repriza
17:30 Telemaster
18:20 Glamur
18:55 Upoznajte Parove
21:00 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live