Izvor:
21.08.2016 u 14:36
0

GUŽVE NA GRANICAMA SE NASTAVLJAJU: U koloni se čeka i po nekoliko sati!

Na graničnom prelazu Horgoš na izlazu iz Srbije zadržavanja su oko dva sata, a toliko se čeka i na prelazu Kelbija, a na prelazu Batrovci višesatna su zadržavanja, dok se na ostalim prelazima čeka do 30 minuta, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije.

Kako bi izbegli višesatna zadržavanjana na ta dva prelaza za ulazak u Mađarsku, AMS S savetuje korišćenje prelaza Bački Breg koji je zapadnije od Kebije i Horgoša, a samo za putnička vozila od 07-19 časova otvoreni su prelaz Horgoš II, Bajmok, Bački Vinogradi i Ðala.

Za ulazak u Hrvatsku, AMS S savetuje prelaz Šid koji vodi preko Tovarnika ka Vinkovcima, prelaza Bačka Palanka ili prelaz Sot, jer su na prelazu Batrovci sa Hrvatskom takođe duge kolone i višesatna zadržavanja.

Na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja od 30 min.

Vozače danas očekuje pojačan intenzitet saobraćaja ka Crnoj Gori, na koridoru 10 iz pravca Bugarske preko Pirota, Niša i Beograda ka Mađarskoj i Hrvatskoj granici, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije (AMS S).

Talas pojačanog saobraćaja u narednim danima, a posebno u ovim danima vikenda može izazvati duge kolone i višesatna zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima. Zato ukoliko planirate put ka zapadnom delu Erope, AMS S savetuje putovanje pre ili posle vikenda, a u koliko morate u dane vikenda onda koristite manje frenkventne granične prelaze.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je reletaivno i vrlo često promeljivo, posebno u turističkoj sezoni u kojoj se nalazimo.

Prema informacijama JP “Putevi Srbije” na deonicama na kojima su započeti radovi, način saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

JP “Putevi Srbije” i Sektor naplate putarine će tokom predstojeće letnje sezone intenzivirati rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja na putevima u Republici Srbiji, posebno na autoputevima pod naplatom.

U cilju sprečavanja zastoja i bržeg protoka vozila na naplatnim stanicama obezbeđen je dovoljan broj inkasanata.

Svi kanali za naplatu putarine kao i distribuciju kartica biće u funkciji 24 časa dnevno.

Na vidljivim mestima biće postavljena obaveštenja vozačima da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine.

Obaveštenja će biti napisana i na tri strana jezika: engleskom, nemačkom i turskom.

Učesnici u saobraćaju će putem portala na autoputevima biti redovno obavešteni o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

JP “Putevi Srbije” je opremilo paketima za prvu pomoć sve naplatne stanice, gde u svakom trenutku od 00-24h postoji lice koje je obučeno za pružanje prve pomoći, a na svim naplatnim stanicama obezbeđena je pijaća voda.

Tanjug
Foto: 24sata.hr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter