22°C

Beograd

ŠARČEVIĆ: Ubuduće fokus na srednjem stručnom obrazovanju!

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas tokom obilaska Zubotehničke škole "Beograd" da će u narednom periodu fokus ministarstva biti na srednjem stručnom obrazovanju.

- Kada je reč o reformi srednjeg obrazovanja mnogo toga je urađeno. Reforma gimnazija ide svojim tokom, kao i projekat državne mature. Zadovoljni smo dualnim modelima školovanja. Sada ćemo se više baviti srednjim stručnim obrazovanjem - rekao je ministar tokom razgovora sa direktorom škole Tomislavom Alavanjom i zaposlenima.

Kako se navodi u saopštenju, Šarčević je rekao da će ministarstvo nastojati da poveća ulaganja u opremu obrazovnih institucija.

Direktor škole Tomislav Alavanja rekao je da je Zubotehnička škola "Beograd" jedinstvena škola koja ima profil zubni tehničar i stomatološka sestra.

- Ideja nam je da budemo reprezentativna škola u zemlji i regionu. S obzirom na to da na tržištu rada postoji potreba za zubnim tehničarima, potrebno je da se za sledeću godinu povećaju kapaciteti upisa - rekao je on.

Škola obezbeđuje i obrazovanje odraslih kroz prekvalifikaciju, kao i stomatološke usluge građanstvu.

Škola u svom sastavu ima polikliniku, a sa pacijentima rade stomatolozi, dok im maturanti pomažu.
Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar