Izvor:
29.11.2017 u 23:18
0

PROBLEM JE REŠEN: U naredna dva dana počeće isplata naknade za trudničko bolovanje!

Problem je rešen nakon detaljne analize novog rukovodstva RFZO, a uz podršku Ministarstva zdravlja.

Naknade za trudničko bolovanje koje kasne već tri meseca, a sve zbog toga što stara uprava Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje nije adekvatno isplanirala sredstva za tu namenu, ipak će stići na prave adrese.

Naime, u naredna dva dana počeće isplata naknade za trudničko bolovanje, nakon što je Vlada Srbije obezbedila 400 miliona dinara, koliko je nedostajalo.

Problem je rešen nakon detaljne analize novog rukovodstva RFZO, a uz podršku Ministarstva zdravlja.

Inače, naknadu zarade za prvih 30 dana obezbeđuje poslodavac, a počev od 31. dana to čini RFZO. Iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja obezbeđuje se 65 odsto od osnova za naknadu zarade, a 35 odsto iz budžeta Srbije.

Ovim povodom se oglasio i jedan portal, odakle tvrde da po Zakonu o zdravstvenom osiguranju RFZO obavezan da izvrši uplate u roku od mesec dana od prijema dokumentacije od strane poslodavca.

Tražimo odgovornost za kršenje zakona – rekli su oni i naglasili da je postala ustaljena praksa da poslodavci i RFZO odgovornost prebacuju jedni na druge, dok roditelji ispaštaju i to u situaciji kad ih čekaju dodatni troškovi oko kupovine opreme za bebe i to po najskupljim cenama u Evropi.

Izvor. Trelegraf.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter