Izvor:
15.05.2019 u 11:47
0

VUKOSAVLJEVIĆ POTRESEN: „Janketić – poluvekovni stub srpskog glumišta…“!

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević uputio je telegram saučešća povodom smrti istaknutog glumca Mihaila Miše Janketića u kome je istakao da je otišao "još jedan od poluvekovnih stubova srpskog glumišta".

Vukosavljević je naglasio da je Mihailo Janketić bio nosilac repertoara svoga matičnog pozorišta, ali i tumač zapaženih uloga na filmu i televiziji.

Igrao je i Gogolja i Nušića i Sartra, ali je prvi na sceni ovaplotio vojvodu Mišića u ''Kolubarskoj bici''. Oprostio se od glume izvanrednom ulogom u seriji ''Žmurke'', a ostavio je i dostojno glumačko potomstvo, i kao pedagog i kao roditelj. Slava velikom umetniku – napisao je Vukosavljević.

Janketić je preminuo danas u Beogradu u 80. godini života.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter