Izvor:
16.06.2017 u 02:57
0

Saslušani radnici hitne pomoći: TATON JE BIO SVESTAN, POKAZIVAO NAM JE PASOŠ!

Sasljušanjem troje svedoka, radnika Hitne pomoći, u četvrtak je u Višem sudu u Beogradu nastavljeno suđenje Dejanu Puzigaći, sa monaškim imenom Sava, koji je optužen da je učestvovao u prebijanju nasmrt francuskog navijača Brisa Tatona, u navijačkom sukobu na Obilićevom vencu u Beogradu 2009. godine.

Mirjana Čubrić, doktorka Hitne pomoći, izjavila je u četvrtak da se seća da se ekipa, odmah po dobijanju poziva, uputila na lice mesta, kako bi pomogla povređenom.

– Teško smo prišli do njega – objasnila je svedok. – Ali, nekako smo uspeli i nakon pružene prve pomoći, prevezli smo ga u Urgentni centar. Uradili smo sve što smo mogli…

Nakon doktorke, kratku izjavu je dao i vozač Vladimir Petkov, koji je rekao da se samo seća da je ekipu dovezao do Obilićevog venca i da je kasnije povređenog vozio u bolnicu.

Treći svedok, tehničar u Hitnoj pomoći, potvrdio je doktorkinu izjavu, dodajući:

– Sećam se da je povređeni, kad smo stigli do njega, bio svestan. Doktorka je započela razgovor na engleskom, a on joj je odgovarao na pitanja na francuskom jeziku – kaže tehničar i ističe da je Taton, tom prilikom, doktorki pokazao čak i svoj pasoš.

U svojoj odbrani na ponovljenom suđenju, jer je zbog bekstva prvobitno bio osuđen na 14 godina zatvora, Puzigaća je rekao da u vreme pre tuče i posle nje nije bio na Obilićevom vencu, nego u centru grada, gde je šetao i spremao se da ode na utakmicu. Podsetimo, Taton je teško povređen u tuči navijača Partizana i Tuluza iz Francuske na Obilićevom vencu 17. septembra 2009, a 11 dana kasnije je preminuo u bolnici.

Optuženi je izričit da nije organizovao napad navijača Partizana na fanove Tuluza kako ga tužilaštvo tereti. Kako kaže, o tome da je jedan francuski navijač povređen čuo je od prijatelja na utakmici, i to tri sata posle incidenta.

– Zbog "medijskog linča i nepravde" napustio sam Srbiju i zamonašio se u Tajlandu – kaže optuženi, koji je 2015. uhapšen u Atini i sproveden u zatvor na izdržavanje kazne, koja je na snazi sve do donošenja nove presude.

U prvostepenom postupku Puzigaća je bio osuđen na čak 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. smanjena na 14 godina.

Sledeće suđenje zakazano je za 18. jul, kada se očekuje ispitivanje svedoka iz Švedske, koji nije saslušavan ranije.

PRELIĆU MANjA KAZNA

Ponovljeni postupak za ubistvo Brisa Tatona vodio se i protiv Đorđa Prelića koji je, takođe u odsustvu, osuđen na 15 godina zatvora. Međutim, nakon završenog ponovljenog procesa u Višem sudu u Beogradu, sudsko veće mu je sredinom prošle nedelje izreklo novu kaznu – 12 godina robije. Prelić je pet godina bio u bekstvu do hapšenja u Španiji odakle je izručen Srbiji 2014. godine.

Novosti
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter